Kuntosalit voivat avata ovensa pian myös Etelä-Suomessa – Avin mukaan sulkupäätöksille ei ole luvassa jatkoa

2:13
Kun oman salin ovet piti laittaa säppiin, yrittäjä perusti asiakkaan pihaan saapuvan salipakun – näin kohoaa kuntosali rivitalon pihalle

Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan liikunta- ja virkistystilat voidaan avata asiakkaille nykyisten sulkupäätösten päättymisen jälkeen.

Tällä hetkellä liikunta- ja virkistystilat, kuten yksityiset kuntosalit ovat suljettuina Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueella 23. huhtikuuta asti ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirien alueella 28. huhtikuuta asti.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan epidemiatilanne on parantunut siten, että tilojen sulkua ei ole välttämätöntä jatkaa. Tilat voi avata asiakkaille heti päätöksen voimassaolon päätyttyä.

Käytännössä liikunta- ja virkistystilat Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueella voivat siten avata ovensa ylihuomenna eli 24. huhtikuuta ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirien alueella 29. huhtikuuta.

Aluehallintovirasto kertoo kuitenkin seuraavansa epidemiatilannetta  yhdessä sairaanhoitopiirien kanssa ja kertoo varautuvansa tekemään "tarvittavia päätöksiä nopealla aikataululla". 

Myös kunnat voivat yhä tehdä omalle alueelleen sulkupäätöksen, jos lain mukaiset edellytykset täyttyvät esimerkiksi paikallisten tartuntaryppäiden vuoksi.

Tilojen käytössä on huomioitava turvavälit ja hygieniavelvoitteet, sillä tartuntatautilain 58d-pykälän mukainen päätös jatkuu Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla 16. toukokuuta saakka.

Päätöksen mukaan tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on varmistettava, että asiakkailla on mahdollisuus välttää lähikontaktit toisiinsa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja