Etelä-Suomen avi purkaa Uudenmaan rajoituksia – liikuntapaikat avaavat ovensa ensi viikolla

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tiedottanut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä koskevista rajoituksista.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoo, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella kevennetään koronarajoituksia.

Aluehallintovirasto kumoaa sairaanhoitopiirin alueelta kokonaan tiettyjen liikunta-, harrastus- ja virkistystoimintaan käytettävien tilojen sulkemiseen velvoittavan päätöksen.

Lisäksi sisätiloissa voi jatkossa järjestää enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, jos osallistujilla on määritelty istumapaikka.

Aluehallintoviraston päätökset julkaistaan ensi viikon maanantaina ja ne tulevat voimaan tiistaina 1.2. Lisäksi aluehallintovirasto valmistelee päätöksiä, joilla kevennetään Kymenlaakson alueen rajoituksia.

– Sairaanhoitopiirin lausunnon valossa epidemiatilanne on tasaantumassa, vaikka terveydenhuollon kuormitus on edelleen korkealla tasolla. Näin ollen valmistelemme nyt koronakoordinaatioryhmän linjauksen mukaisesti sulkumääräyksen kokonaan kumoavaa päätöstä, Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Oona Mölsä kommentoi tiedotteessa.

Koronaministeriryhmältä vihreää valoa

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä suositteli aiemmin perjantaina Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että se purkaa kokonaisuudessaan liikunta- ja virkistystiloja koskevan sulkumääräyksen. Lisäksi ryhmä suositteli, että avi jatkaa voimassa olevaa yleisötilaisuuksia koskevaa rajoituspäätöstä siten, että sisätilojen istumapaikalliset enintään 50 henkilön tilaisuudet sallitaan 1.–15.2.

Myös hallituksen koronaministeri ryhmä ohjasi eilen aluehallintoviranomaisia harkitsemaan matalan riskin tiloissa täyssulkua lievempiä rajoituksia. 

Lue myös:

    Uusimmat