Mainos

Kuntauudistuksen puitelaista esitys juhannusviikoksi?

Keskusta on painottanut palvelujen uudenlaista järjestämistä ja sosiaalidemokraatit kuntien määrän supistamista.

Kuntauudistuksen puitelain sisällöstä aiotaan sopia vielä ennen juhannusta. Lähtökohtana on, että lain päälinjoista on sopu paperilla 19. kesäkuuta.

Tänään kokoontuneen rakennetyöryhmän henkeä kehuttiin hyväksi, vaikka varsinaisia ratkaisuja ei saatukaan aikaan. Eräiden lähteiden mukaan poliittista lähentymistä on kuitenkin tapahtunut.

Sosiaalidemokraatit pitävät ensi viikolla oman kunta-asioihin keskittyneen kokouksensa ja keskustalla on tällä viikolla juhlapuoluekokous Oulussa. Niistä odotetaan evästystä lopulliselle puitelain linjaukselle.

Päähallituspuolueilla on ollut näkemyseroja siitä, mikä pää edellä uudistusta pitäisi valmistella. Keskusta on painottanut palvelujen uudenlaista järjestämistä ja sosiaalidemokraatit kuntien määrän supistamista.

Kuntien ja palvelujen uudistamista on hahmoteltu ns. peruskuntamallin pohjalta, mutta keskusta on tuonut esille myös maakunnallisen piirimallin. Oppositio ja sosiaalidemokraatit pelkäävät sen tuovan vain uusia hallintoportaita ja jättävän kuntaremontin sikseen.

Yhtä mieltä puolueet ovat siitä, ettei kuntien pakkoliitoksiin pidä mennä. Valtiovallalle ollaan kuitenkin antamassa mahdollisuus määrätä varsinkin taloudellisesti heikoilla olevat kunnat yhteistyöhön.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.