Mainos

Kuntatyönantajille viimeisetkin irtisanoutumislistat

Tehyn mukaan sen jäseniä on kohdeltu syrjivästi muun muassa työvuorojen sijoittelussa ja koulutukseen pääsyssä.

Hoitoalan Tehy on toimittanut työnantajille viimeisetkin nimilistat hoitajista, jotka haluavat osallistua liiton joukkoirtisanoutumiseen. Tehyn järjestöpäällikkö Kirsti Viljakainen arvio listoilla olevan 20-30 henkilöä, jotka olivat pyytäneet valtakirjalla jotakuta toista lisäämään nimensä listalle.

Viljakainen katsoo luontevaksi, että työnantaja haluaa tarkistaa esimerkiksi loman takia valtakirjaa käyttäneiltä, että nämä todella haluavat olla listalla. Sen sijaan hän pitää turhana työnantajan aietta vielä varmistaa kaikilta listalla olevilta 12 800 hoitajalta, ovatko nämä varmasti valmiita eroamaan.

-Hehän ovat varmistaneet sen laittamalla nimensä listaan, Viljakainen sanoi.

Jokainen irtisanoutumislistalle nimensä antanut saa työnantajalta henkilökohtaisen kirjeen. Siinä työntekijää kehotetaan ilmoittamaan työnantajalle, jos tämän tarkoituksena ei ole ollut irtisanoutua.

Vastaus on annettava viimeistään 29. lokakuuta. Ellei vahvistusta tule määräaikaan mennessä, työnantaja katsoo henkilön irtisanoutuneen.

Sosiaali- ja terveysministeriön on määrä koota alkuviikosta yhteenveto siitä, mihin toimintoihin työtaistelu pahiten puraisisi. Irtisanomiset tulisivat voimaan 19. marraskuuta.

Syrjintää vai varautumista

Tehy arvosteli perjantaina tiedotteessa työnantajapuolta muun muassa syrjinnästä ja ay-oikeuksien rikkomisesta. Liiton mukaan sen jäseniä on syrjitty esimerkiksi työvuorojen sijoittelussa ja koulutukseen pääsyssä.

Neuvottelupäällikkö Ulla-Riitta Parikka Kunnallisesta työmarkkinalaitoksesta arveli, että kyse on tilanteista, joissa työnantajat ovat joutuneet uudelleen järjestelemään töitään ja varautumaan väen vähenemiseen ja palvelussuhteiden päättymiseen.

-Esimerkiksi koulutusvapaita joudutaan arvioimaan uudelleen, hän selvitti.

Tehy myös tulkitsee Juuan kunnanhallituksen kannustavan eroamaan Tehystä, kun liitosta lokakuun aikana kirjallisesti eroaville luvataan maksaa kunta-alan palkkaratkaisun mukaiset korotukset. Parikan mukaan kunnassa on vain ollut epäselvyyttä siitä, keihin uutta sopimusta sovelletaan, kun jotkut ovat suullisesti ilmoittaneet jättävänsä Tehyn.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.