Mainos

Kuntalehti: Vastaanottokeskuksen perustamiseen ei tarvita kunnan lupaa

Mihin tahansa kuntaan voidaan perustaa vastaanottokeskus riippumatta siitä, mitä mieltä kunnassa ollaan asiasta. Kysymys on vain siitä, onko paikkakunnalla sopivia tiloja, kirjoittaa Kuntalehti.

-Jos sopivat tilat löytyvät esimerkiksi yksityiseltä yritykseltä, joka on valmis vuokraamaan ne vastaanottokeskukseksi, ei kunnan päätöstä tarvita, kerrotaan Kuntalehdessä.

Forssan kaupunginhallitus päätti maanantaina, ettei se hyväksy vastaanottokeskuksen perustamista tyhjillään olevaan hotelliin. Kontiolahti taas kertoi avaavansa vastaanottokeskuksen paikallisen yrityksen omistamiin tiloihin.

Maahanmuuttoviraston mukaan kunnan hyväksyntää ei tarvita vastaanottokeskuksen perustamiseen, jos tila vuokrataan yritykseltä.

-Käytännössä Maahanmuuttovirasto kysyy kuntapäättäjien kantaa ja pyrkii yhteisymmärrykseen kunnan kanssa, sanotaan viraston tiedotteessa.

Jo toimivien keskusten alaisuuteen perustettavat hätämajoitusyksiköt perustetaan ilman keskusteluja kunnan kanssa. Syynä on asian kiireellisyys, kertoo Maahanmuuttovirasto.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.