Mainos

Maahanmuuttovirasto: Kuntien kantaa vastaanottokeskusten perustamiseen ei enää aina kysytä

Maahanmuuttovirasto ei enää kysy kuntapäättäjien kantaa vastaanottokeskusten perustamiseen, jos keskus on suunnitteilla yksityiseltä vuokrattaviin tiloihin.

Tilan ylläpitäjäksi on tultava Punainen Risti (SPR) tai jokin muu ulkopuolinen taho. Jatkossa kuntien kantaa kysytään vain, jos vastaanottokeskus on suunnitteilla kunnan tiloihin tai kunnan ylläpitämäksi.

Linjan muutoksesta kertoi Maahanmuuttovirasto tiedotteessaan.

Vaikka kantaa ei kysytä, Maahanmuuttovirasto tiedottaa aina kuntaa ennen kuin vastaanottotoiminta alkaa.

Pysyvän vastaanottokeskuksen tai hätämajoitusyksikön perustaminen on joko neuvotteluvaiheessa tai odottamassa kuntapäättäjien käsittelyä nyt Ruovedellä, Salossa, Kauhavalla, Lappajärvellä, Äänekoskella, Raaseporissa ja Forssassa.

Näiden kuntien kannan Maahanmuuttovirasto odottaa. Tiedotteessaan se kertoo kuitenkin, että jatkossa sen on edettävä nopeammin.

MTV Uutiset järjestää keskiviikkona 9. syyskuuta suuren pakolaispäivän, joka huipentuu suoraan tv-lähetykseen kello 20-22 MTV3-kanavalla. ”Turvapaikkana Suomi - pakolaiskeskustelu MTV:llä” kokoaa yhteen asiantuntijat, päättäjät sekä kansalaiset keskustelemaan muun muassa pakolaiskriisin tuomista kustannuksista, peloista sekä erilaisista tavoista auttaa hädässä olevia. Osallistu keskusteluun #turvapaikka.

Juttua korjattu: Sana "aina" lisätty otsikkoon. 7.9.2015 kello 16.13.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.