Kunniakonsuli lähetyksessä: Mauritius on unelma monelle harrastajalle

Mauritiuksen kunniakonsuli Poppe Taucher vei katsojat tänään nojatuolimatkalle Mauritiuksen paratiisisaarelle. Intian valtameressä sijaitseva Mauritius on Taucherin mukaan paratiisi moneen makuun.

Mauritiuksen kunniakonsuli Poppe Taucher kertoi ohjelmassa, että paratiisisaari on hieno paikka muun muassa lintubongaajille. Kiinnostava erikoisuus on ollut sukupuuttoon kuollut lintulaji drontti (Raphus cucullatus). Dronttia kutsutaan myös dodoksi.

– Kun portugalilaiset löysivät maan arabialaisten jälkeen 1500-luvulla, niin drontit olivat siellä jo, Poppe Taucher kertoi Studio55.fi-lähetyksessä.

Drontit olivat lentokyvyttömiä, joten niitä oli helppo saalistaa.

– Drontteja metsästettiin, ja ne kuolivat sukupuuttoon jo 1600-luvun puolivälissä.

Mauritiuksen pääkaupungissa Port Louisissa sijaitsevassa luonnontieteellisessä museossa on tänä päivänä nähtävillä ainoa löytynyt drontin luusto. Lintunähtävyydet eivät kuitenkaan rajoitu museoon.

– Portugalilaiset kutsuivat maata aikanaan joutsensaareksi, vaikkeivät nämä linnut joutsenia olleet. Olen toki nähnyt maassa jopa mustia joutsenia.

Filatelistitkin viihtyvät

1840-luvulla Mauritiuksella käytettiin yhden ja kahden pennin postimerkkejä. Merkkeihin tuli vääriä merkintöjä, joita ei aluksi huomattu.

– Kun joku huomasi virheet, merkistä tuli filatelistien postimerkki numero yksi.

Merkit ovat harvinaisia ja arvokkaita, ja Taucher kertoikin, että niitä on esillä Port Louisin postimerkkimuseossa. Postimerkkikulttuuri elää Mauritiuksella muutenkin.

– Aina kun maassa on merkittävä valtiovierailu, niin siitä (vierailijasta) tehdään oma postimerkki.

Ei muuta kuin syömään

Ruokakulttuuri on Mauritiuksella rikasta. Eri maanosista perittyjen keittiöiden lisäksi ruokavalion tunnussana on tuoreus.

– Mauritiushan on meriparatiisi. Hummerit ja taskuravut nostetaan vedestä päivittäin. Sitten ei muuta kuin syömään.

Taucher toi Studio55.fi-toimitukselle myös tuliaisen Mauritiukselta.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Taucher kertoi paratiisisaaresta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja