Uusia tietoja kuninkaallisten arkaluontoisesta kriisipalaverista – kuningatar tapasi prinssi Harryn kahden kesken, herttuatar Meghan ei saanut osallistua

0:56
Harry ja Meghan aikovat heikentää asemaansa brittihovissa – eivät halua olla kuluerä

Kuningatar Elisabet keskusteli prinssi Harryn kanssa yksityisesti ennen kuninkaallisten yhteistä kriisikokousta Harryn ja Meghanin tulevaisuudesta.

Prinssi Harry ja hänen vaimonsa herttuatar Meghan kohauttivat maailmaa toden teolla keskiviikkona 8. tammikuuta ilmoittamalla, että he aikovat vetäytyä syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan, työskennellä jatkossa tullakseen taloudellisesti riippumattomiksi brittihovista sekä aikovansa viettää tulevaisuudessa enemmän aikaa Pohjois-Amerikassa. 

Herttuaparin ilmoitus sai aikaan ennen näkemättömän kohun, jonka syitä ja seurauksia on vatvottu mediassa urakalla. Maanantaina 13. tammikuuta kuninkaallisen perheen ydinjäsenet kuningatar Elisabet, 93, Harryn isä kruununprinssi Charles, 71, sekä isoveli prinssi William, 37 kokoontuivat keskustelemaan prinssi Harryn kanssa hänen ja Meghanin tulevaisuudesta. 

Herttuatar Meghan lensi Kanadaan viime viikolla lähes välittömästi ilmoituksen tekemisen jälkeen. Meghanin ja Harryn esikoinen Archie Harrison jäi Kanadaan parin lastenhoitajan kanssa perheen yhdessä viettämän joulun jälkeen. Näin ollen prinssi Harry jäi Iso-Britanniaan setvimään sotkua yksin.

Ennakkotietojen mukaan herttuatar Meghanin oli tarkoitus osallistua kuninkaallisten kriisipalaveriin puhelimitse. Hovin sisäpiiristä kerrotaan Mirrorin mukaan, että Meghanin ei kuitenkaan sallittu osallistuvan tähän keskusteluun, sillä palatsin viranomaiset olivat huolissaan siitä, kuka saattaisi kuulla yksityisen ja arkaluonteisen keskustelun hänen puoleltaan. 

Hovin lähteiden mukaan prinssi Harry saapui tapaamaan kuningatarisoäitiään Sandringhamin kartanoon kahden kesken ja kävi tämän kanssa pitkän, yksityisen keskustelun ennen Charlesin ja Williamin saapumista. Kuningattaren on kerrottu olevan erittäin pettynyt pojanpoikansa ja tämän vaimon päätökseen. Prinssien kesken käydyn keskustelun jälkeen kuningatar antoi kuitenkin julkisesti "siunauksensa" Sussexin herttuaparin päätökselle. 

Kuningatar olisi epätoivoisesti halunnut pitää Harryn ja Meghanin kuninkaallisen ydinperheen riveissä ja työskentelemässä muiden kuninkaallisten rinnalla, mutta on nyt luopunut tästä toiveesta. Elisabet haluaisi myös selvittää koko sotkun pikimmiten, ilman viikkojen vatvomista, mutta on myöntänyt, että tällaisen asian selvittäminen on monimutkaista ja siinä on paljon huomioon otettavia asioita. 

Harryn ja Meghanin ilmoitus taloudellisen riippumattomuuden tavoittelusta tarkoittaa hallitsijan apurahasta luopumista. Tämä apuraha kattaa noin viisi prosenttia herttuaparin tuloista ja muut tulonsa herttuapari saa prinssi Charlesilta, joka jakaa lapsilleen vuosittain merkittäviä summia omista varannoistaan. 

Herttuaparin ilmoituksen myötä on pohdittu ankarasti sitä, kuinka Harry ja Meghan aikovat jatkossa rahoittaa elämänsä. Prinssi Charles on kertoman mukaan tehnyt selväksi, etteivät hänen tulonsa ole rajattomat. 

Harry ja Meghan menivät naimisiin toukokuussa 2018 näyttävin menoin St. Georgen kappelissa WIndsorin linnassa. Häät maksoivat Ellen mukaan noin 37 miljoonaa euroa, josta vajaa 35 miljoonaa euroa lankesi veronmaksajien harteille. Pariskunnan koti Frogmore Cottage, joka sijaitsee lähellä Windsorin linnaa, remontoitiin häiden jälkeen niin ikään veronmaksajien rahoin, joka maksoi Insiderin mukaan noin 2,7 miljoonaa euroa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja