Prinsessa Catherinen kuvakohu sakenee – kansainvälinen uutistoimisto ei pidä Kensingtonin palatsia enää luotettavana lähteenä

Tästä syystä brittihovin kuvan toipuvasta prinsessa Catherinesta epäillään olevan muokattu 5:27
Katso videolta: nämä yksityiskohdat prinsessa Catherinen kohukuvass herättivät epäilykset

AFP:n johtohenkilön mukaan Kensingtonin palatsia ei voi enää pitää luotettavana lähteenä prinsessa Catherinen kuvakohun jälkeen.

Uutistoimisto AFP:n kansainvälisten uutisten osaston johtaja Phil Chetwynd kommentoi BBC:n radiohaastattelussa, ettei Kensingtonin palatsi ole enää "luotettava lähde" sen julkaistua äitienpäivänä manipuloidun kuvan pitkällä sairauslomalla olevasta prinsessa Catherinesta  ja tämän kolmesta lapsesta prinssi Georgesta, prinsessa Charlottesta  sekä prinssi Louisista. Kensingtonin palatsin sosiaalisen median tileillä julkaistun kuvan yhteydessä kerrottiin, että otoksen oli ottanut Catherinen puoliso ja lasten isä prinssi William.

Pian kuvan julkaisun jälkeen kansainvälisistä uutistoimistoista AP, AFP sekä Reuters ilmoittivat ensimmäisenä vetävänsä kuvan pois arkistoistaan ja asettavansa sille "kill noten". Kyseessä on huomautus, jolla kehotetaan olemaan käyttämättä tai levittämättä kuvaa, sillä sitä on manipuloitu niin paljon, ettei se ole enää todenmukainen. 

Chetwyndin mukaan kill noten asettaminen kuvan manipulaation perusteella on todella harvinaista. Jos sitä käytetään, on yleessä kyseessä jonkun autoritaarisen valtion, kuten esimerkiksi Pohjois-Korean tai Iranin julkaisema propagandasisältö. Näin tapahtuu Chetwyndin mukaan keskimäärin kerran vuodessa. 

Useat uutistoimistot, AFP mukaan lukien, ovat pyytäneet Kensingtonin palatsilta alkuperäistä kuvaa, mutta hovi ei ole suostunut sitä luovuttamaan. Haastattelussa Chetwyndilta kysyttiin, voidaanko Kensingtonin palatsia pitää yhä luotettavana lähteenä. 

– Ei. Missään nimessä ei. Kuten kaikessa muussakin, kun lähde pettää, rima nousee, ja meillä on suuria sisäisiä ongelmia.

Kuvan manipulaation tultua ilmi Kensingtonin palatsi julkaisi sosiaalisen median tileillään lyhyen lausunnon prinsessa Catherinen nimissä, jossa tämä otti vastuun kuvan muokkauksesta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Kuten monet amatöörivalokuvaajat, myös minä toisinaan testailen kuvanmuokkauksen kanssa. Haluan osoittaa pahoitteluni kaikesta siitä hämmennyksestä, jota eilen jakamamme perhekuva on aiheuttanut. Toivon, että kaikilla äitienpäivää juhlineilla oli iloinen päivä, lausunnossa luki. 

Kun kuvaa tarkastelee lähemmin, huomaa siinä useita epäjohdonmukaisuuksia.

– Se ei ole edes mitenkään hyvin photoshopattu. Siinä kuvassa on selkeästi useita ongelmia, Chetwynd arvioi. 

Kensingtonin palatsista ei ole kommentoitu kohua alkuviikon jälkeen. Catherine on ollut sairauslomalla tammikuun puolivälistä alkaen vatsan alueen leikkauksensa seurauksena ja hänen on kerrottu pysyvän julkisista edustustehtävistään poissa ainakin pääsiäiseen asti. Edellisen kerran Catherine on edustanut julkisesti jouluna. 

Jo ennen kuvanmuokkauskohua teoriat ja spekulaatiot Catherinen terveydentilasta ovat käyneet kuumana. Syytä Catherinen leikkaukselle ei ole kerrottu, mikä on saanut monet epäilemään tämän todellista vointia. 

Lähde: Forbes

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat