Kuningatar Elisabetin valtakauden 70-vuotisjuhlaviikonloppu alkaa – Isossa-Britanniassa valmistaudutaan massiiviseen kansanjuhlaan

Kuningatar Elisabet palasi julkisuuteen – edusti harvinaisen iloisena ja pirteänä 0:20
Kuningatar Elisabetin odotetaan osallistuvan juhlaviikonlopun tilaisuuksiin! Katso videolta, kuinka pirteänä kuningatar on edustanut viime aikoina!

Kuningatar Elisabetin valtakauden nelipäiväinen 70-vuotisjuhlaviikonloppu alkaa.

Kuningatar Elisabetin 70-vuotista valtakautta juhlistava viikonloppu alkaa tänään torstaina 2. kesäkuuta. Isossa-Britanniassa on jo pitkään valmistauduttu nelipäiväisiin juhlallisuuksiin.  Niin kutsutun platinajuhlan päätilaisuuksia vietetään koko viikonlopun ajan torstaista 2. kesäkuuta alkaen.

Listasimme alle tulevan viikonlopun päätapahtumat.

Torstai 2. kesäkuuta

Trooping the Colour -paraati.

Viikonlopun juhlallisuudet alkavat perinteisellä Trooping the Colour -sotilasnäytöksellä, johon osallistuu 1500 sotilasta ja upseeria. Juhlallisuuksiin kuuluu asevoimien paraatin lisäksi kuninkaallisten vaunuajelu Buckinghamin palatsiin ja kansalaisten tervehtiminen palatsin parvekkeelta. Lisäksi kuninkaalliset seuraavat ilmavoimien ylilentoa palatsin parvekkeelta.

Trooping the Colour -seremoniaa on vietetty vuodesta 1748, jolloin se vakiintui hallitsijan syntymäpäiväseremoniaksi. Tähän tilaisuuteen 96-vuotiaan kuningatar Elisabetin tiedetään osallistuvan varmasti. Elisabetin oikea syntymäpäivä on 21. huhtikuuta. 

Trooping the Colour -paraati alkaa klo 10.00 paikallista aikaa.

Perjantai 3. kesäkuuta

Juhlajumalanpalvelus St Paul´sin katedraalissa Lontoossa.

Kuningatar Elisabet ei saavu jumalanpalvelukseen seremoniallisesti. Todennäköistä kuitenkin on brittimedioiden mukaan, että kuningatar Elisabet osallistuu tilaisuuteen, mutta saapuu paikalle käyttäen toista sisäänkäyntiä pääoven sijaan. Myös Harryn ja Meghanin odotetaan osallistuvan tilaisuuteen muun kuninkaallisen perheen kanssa.

Jumalanpalvelus alkaa klo 11.30 paikallista aikaa.

Lauantai 4. kesäkuuta

Epson Derby

Epson Derby -hevostapahtumassa edustaa kuningattaren tytär prinsessa Anne. Tapahtumassa nähdään 40 kuningattaren hevosilla kilpaillutta jockeyta, jotka muodostavat kunniavartion.

Lauantaina on myös prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin Lilibet-tyttären 1-vuotissyntymäpäivä ja on spekuloitu, että kuningatar Elisabet viettää tuolloin aikaa perheensä kanssa. Kuningatar tapaa Lilibetin ensimmäistä kertaa.

Buckinghamin palatsin jättikonsertti

Lauantai-iltana järjestetään suurkonsertti Buckinghamin palatsin pihalla. Konserttiin odotetaan saapuvaksi yli 20 000 ihmistä. Suurkonsertissa esiintyvät muun muassa Donna Summer ja Queen, Adam Lambert, Andrea Bocelli, Alicia Keys, sekä Duran Duran. Kuninkaallista perhettä odotetaan paikalle, mutta kuningatar tuskin itse osallistuu jättikonserttiin.

Sunnuntai 5. kesäkuuta.

Sunnuntaina vietetään suurta kansanjuhlaa ja miljoonien kansalaisten ympäri Britanniaa odotetaan järjestävän piknikkejä, sekä katujuhlia kuningattaren kunniaksi. Kuninkaallista perhettä odotetaan osallistuvan osaan virallisista juhlallisuuksista. Viikonloppu huipentuu suureen katujuhlaan ja kulkueeseen Lontoossa, johon osallistuu lukuisia julkkiksia. Juhlakulkue huipentuu Buckinghamin palatsille, jonne kuningattaren toivotaan ilmestyvän, kun supertähti Ed Sheeran laulaa kansallislaulun yhdessä 200 brittijulkkiksen kanssa.

Lähde: Hello!




Lue myös:

    Uusimmat