Kuningas Charlesin syntymäpäiväsuunnitelmat julki – prinsessa Catherine saa uuden tittelin

Kuningas Charles viettää syntymäpäiviään paraatin merkeissä kesäkuussa.

Buckinghamin palatsi kertoi, että kuningas Charles ratsastaa prinssi Williamin rinnalla ensimmäisessä Trooping the Colour -syntymäpäiväparaatissaan hallitsijana 17. kesäkuuta.

Kuningatarpuoliso Camilla ja prinsessa Catherine seuraavat seremoniaa vaunuista.

Tapahtumalle on tyypillistä sotilaallinen loisto ja seremonia Lontoon keskustassa aina monarkin virallisena syntymäpäivänä. Tapahtumalla on pitkät juuret ja sen tarkoituksena on ollut juhlistaa monarkin virallista syntymäpäivää yli 260 vuoden ajan.

Buckinghamin palatsi julkisti myös jalkaväen rykmenttien uudet kuninkaalliset everstiroolit, jotka kuuluvat seremoniaan. Catherine on nimetty Irlannin kaartin everstiksi. Roolin hän sai mieheltään prinssi Williamilta. William on puolestaan Walesin kaartin everstin roolissa, joka on alun perin Charlesin rooli.

Camillasta tulee Grenadierikaartin eversti. Hän saa roolin prinssi Andrewl'ta, jolta otettiin pois sotilaalliset arvonimet seksuaalirikossyytösten seurauksena.

Tapahtumaan osallistuvat yli 1 400 sotilaan paraati, 200 hevosta ja satoja armeijan muusikoita.

Paraati järjestetään Horse Guards Paraden suurella paraatikentällä. Sen jälkeen juhlallisuudet siirtyvät The Malliin, eli kadulle, joka alkaa Buckinghamin palatsin edustalta ja päättyy Trafalgar Squarelle. Kuninkaallinen perhe katsoo myös kuninkaallisten ilmavoimien lentoa Buckinghamin palatsin parveekkeelta.

Viime vuonna kuningas Charles, silloinen Walesin prinssi, tervehti ja tarkasti vartijat nyt jo edesmenneen kuningatar Elisabetin puolesta seremoniassa, joka osui kuningattaren Platinum Jubilee -platinajuhliin.

Charlesin kruunajaiset ovat muutamia viikkoja ennen syntymymäpäiväparaatia, eli 6. toukokuuta.

Lähde: BBC, People


Lue myös:

    Uusimmat