Kuningatar Elisabet teettää alaisillaan erikoisia työtehtäviä – tässä ovat hovin hullunkurisimmat ammatit

Kuningatar Elisabet piti perinteisen joulupuheensa 0:45
Kuningatar Elisabet piti perinteisen joulupuheensa.

Kuningatar Elisabet teettää alaisillaan toinen toistaan kummallisempia töitä.

Kuningatar Elisabetin hovissa työskentelee noin 1200 henkilöä. Kokkien, autonkuljettajien, hovimestareiden ja muiden tavallisten ammattien lisäksi osalla hovin työntekijöistä on hyvin erikoisia tehtäviä.

Hevosmestarin tehtävänä on seistä kuningattaren ja tämän hevosen vierellä. Vuonna 1340 perustettu virka oli aiemmin hyvin tärkeä, mutta nykyään sitä pidetään kunniatehtävänä. Horse & Hound -lehden mukaan hevosmestari ei enää osallistu kuninkaallisen hevostallin päivittäisiin töihin, mutta tekee tarkistuksia ja ratsastaa seremoniapuvussa valtiollisissa tilaisuuksissa.

Hevosmestarina toimii tällä hetkellä lordi Vestey, joka nimitettiin tehtäväänsä vuonna 1999.

Kenkien testaajan tehtävänä on kirjaimellisesti kävellä ympäri palatsia kuningattaren uudet kengät jalassaan. Testaajan on varmistettava, että kengät ovat mukavat jalassa.

Kuningattaren vaatettaja Angela Kelly on ottanut tehtävän hoidettavakseen.

– Kuningattarella on hyvin vähän aikaa itselleen, joten hänellä ei ole aikaa ajaa sisään omia kenkiään. Meillä on sama kengänkoko, joten on järkevintä toimia näin, hän kertoo kirjassaan The Other Side of the Coin: The Queen.

Kuninkaallisen astronomin tehtävänä on katsella tähtitaivasta ja neuvoa kuningatarta astronomisissa asioissa. Aiemmin astronomi on tehnyt merkittäviä tieteellisiä löytöjä, mutta nykyään tehtävä on lähinnä seremoniallinen. Tehtävään pestattu Martin Rees saa palkakseen vaivaiset 100 puntaa vuodessa.

Kuningattaren palkkalistoilla työskentelee myös henkilöitä, jotka huolehtivat Britanniassa elävistä joutsenista. Lähes kaikki maan joutsenet kuuluvat kuningattarelle, joka huolehtii niiden suojelusta.

Hovissa riittää töitä myös esimerkiksi kellonkääntäjälle, ruoanmaistajalle, taidekokoelman valvojalle, säveltäjälle ja kuningattaren herättäjänä toimivalle säkkipillin soittajalle.

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat