Kuningatar Elisabet vastaa puhelimeen vain kahdelle henkilölle kellonajasta riippumatta: "Jos hän soittaa, kuningatar vastaa"

0:31
Tämä tiedetään kuningatar Elisabetin lokakuisesta yöstä sairaalassa.

Kuningattaren puhelimenkäytöstä on tihkunut uutta tietoa.

Mikäli olet haaveillut joskus soittavasi Britannian kuningatar Elisabetille, 95, joudut pettymään karvaasti. Nykytiedon valossa kuningattaren tiedetään vastaavan puhelimeen vain kahdelle henkilölle.

Kuninkaallisasiantuntija Jonathan Sacerdoti paljasti Royally Us -podcastissa, että kuningattaren Samsung-merkkinen puhelin on valjastettu merkittävällä määrällä salaus-, ja torjuntaohjelmia.

Kuningattarella on kuitenkin kaksi henkilöä, joiden kanssa hän soittelee eniten.

– Hän soittaa eniten tyttärelleen prinsessa Annelle ja hänen managerilleen John Warrenille. He ovat ilmeisesti ne, jotka pääsevät kuningattaren puheille mistä päin maailmaa tahansa. Mikäli Warren soittaa,  kuningatar vastaa, Sacerdoti paljastaa.

Warren on Expressenin mukaan kuningattaren ystävän, Carnarvonin jaarli George Herbertin vävy.

Kuningattaren terveydentila on ollut viime kuukausina tapetilla sen jälkeen, kun hän vietti lokakuussa yllättäen yhden yön sairaalassa. 

Kuningattaren kotiuduttua tiedotettiin, että hän jatkaa edelleen kevyitä työtehtäviään. Kuningatar joutui samalla viikolla perumaan matkansa Pohjois-Irlantiin, sillä lääkäri oli määrännyt hänet lepäämään muutaman päivän ajan. Sittemmin hän perui myös Remembrance-muistopäivän osallistumisensa vain tunteja ennen tapahtumaa. 

Brittilehti The Telegraph kertoi hiljattain, ettei kuningatar Elisabet tule enää edustamaan yksin. Muutoksen tarkoitus on taata se, että kuningattaren edustustehtäviä ei tarvitse perua mahdollisten tulevien terveydellisten syiden vuoksi. Näin ollen jatkossa Elisabetin rinnalla tullaan lähteiden mukaan näkemään aina ainakin yksi toinen kuninkaallisen perheen jäsen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja