Mainos

Kuningatar Elisabet saapui Tallinnaan

Ensimmäiseen Britannian monarkin vierailuun Virossa on valmistauduttu tiukoin turvatoimin.

Britannian kuningatar Elisabet II on aloittanut historiallisen vierailunsa Tallinnaan. Kuningatar ja hänen puolisonsa prinssi Philip saapuivat Tallinnan lentokentälle puoli yhden maissa iltapäivällä.

Virallisen ohjelman aloitti Kadriorgin linnan edustalla järjestetty tervetuliaisseremonia ja tapaaminen presidentti Toomas Hendrik Ilveksen kanssa.

Yleisöä Kadriorgin puistoon oli saapunut vain kourallinen. Tallinnan keskustassa kuningattaren vierailu näkyi iltapäivällä lähinnä tiesulkuina ja poikkeuksellisen suurena määränä poliiseja.

Turvatoimet ovat tiukat, ja Tallinnan poliisi on saanut niitä varten kolmisensataa täydennysmiestä maakunnista. Isompia ruuhkia odotettiin illaksi ja huomiseksi, jolloin kuninkaallinen seurue liikkuu vanhankaupungin kapeilla kaduilla.

Vierailun huippuhetket ovat huomenna aamupäivällä, jolloin kuningatar seuraa Raatihuoneen torilla ulkoilmakonserttia ja tapaa tavallisia virolaisia. Liettuassa ja Latviassa kuningattaren julkisia esiintymisiä saapui seuraamaan tuhansia ihmisiä. Tallinnassakin Raatihuoneen torin odotetaan täyttyvän ääriään myöten. Turvajärjestelyjen vuoksi torille pyrkiviä ihmisiä on pyydetty saapumaan paikalle hyvissä ajoin ennen kello 11:tä alkavaa konserttia.

Elisabeth II on ensimmäinen Virossa vieraileva Britannian monarkki.

Ilvekselle korkea kunniamerkki

Kadriorgissa kuningatar luovutti presidentti Ilvekselle korkean brittiläisen Bathin ritarikunnan kunniamerkin. Sen jälkeen ohjelmassa oli tutustuminen taidemuseo Kumuun. Prinssi Philip ehti vielä tehdaskierrokselle. Illalla presidentti Ilves tarjosi kuningasparille juhlaillallisen vanhassakaupungissa Mustapäiden talossa.

Huomenna kuningaspari käy Tallinnan merimuseossa, missä kuningatar osoittaa kunnioitusta Viron vapaussodassa 1918-20 kuolleiden brittiläisten merimiesten muistolla.

Viron-vierailu päättää Elisabetin Baltian-kiertomatkan. Latviassa ja Liettuassa pitämissään puheissa hän muisteli useaan otteeseen Baltian maiden kärsimyksiä neuvostomiehityksen aikana ja kiitteli niiden nopeaa kehitystä itsenäistymisen jälkeen. Virossa kuningattaren ohjelmassa ei ole julkisia puheita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.