Kuningatar Elisabet rakastaa juhlia – tällaista käytöstä hän ei voi sietää

Kuningatar Elisabet ei tahdo juhlia turvamiesten ympäröimänä.

Britannian kuningatar Elisabet, 93, työskentelee edelleen ahkerasti. Kuningattaren kiireiseen aikatauluun kuuluu esimerkiksi tapaamisia ja vierailuja.

Työn vastapainoksi kuningatar rakastaa juhlien järjestämistä. Hänellä on silmää yksityiskohdille ja hän haluaa huolehtia siitä, että kaikki hoituu oikealla tavalla. Elisabet huolehtii vieraidensa viihtyvyydestä, ja hänen juhliensa kerrotaan olevan vertaansa vailla. Juhlissa on kuitenkin käyttäydyttävä kuningattaren toiveiden mukaisesti.

Elisabet ei voi sietää sitä, että kuuluisat vieraat haluavat tuoda turvamiehiä mukanaan juhliin. Tämä vaatimus aiheutti kiistaa vuonna 1986, kun Yhdysvaltain silloisen presidentti Ronald Reaganin puoliso Nancy Reagan olisi halunnut saapua juhliin 12 henkivartijan kanssa. Kuninkaallisasiantuntija Ingrid Seward kirjoittaa tapauksesta vuonna 1991 julkaistussa kirjassaan Sarah: HRH The Duchess of York.

Nancy Reagan oli kutsuttu suuriin juhliin, jotka järjestettiin hieman ennen prinssi Andrew’n ja Sarah Fergusonin häitä. Juhlien järjestelyistä vastasi morsiamen isä Ronald Ferguson.

Ferguson tiesi, ettei kuningatar hyväksyisi Reaganin vaatimusta, joten hän ajautui kiivaaseen kiistaan turvamiesten kanssa.

– Hän sanoi: Tämä on yksityinen juhla ja henkilökohtainen kutsu prinssi Andrew’lta. Sitä ei laajenneta 12 turvamieheen, Seward kertoo kirjassaan.

Lopulta päädyttiin kompromissiin, ja Reagan saapui paikalle kahden henkivartijan kanssa.

Lähteet: Cheatsheet, Express

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja