Mainos

Kuningatar Elisabet on pitänyt yllättävän salaisuuden jo 93 vuotta – taustalla erikoinen syy

Kuningatar Elisabet on pitänyt lempiruokansa salaisuutena.

Kuningatar Elisabet, 93, on hallinnut Britanniaa yli 60 vuoden ajan. Valtakautensa aikana hän on tehnyt lukemattoman määrän valtiovierailuja ympäri maailmaa ja saanut tutustua hyvin erilaisiin ruokakulttuureihin. Kukaan ei kuitenkaan tiedä, millaisesta ruoasta kuningatar eniten pitää.

Hovin sisäpiiristä kerrotaan, että kuningattarella on hyvä syy olla paljastamatta lempiruokaansa. Entinen kuninkaallinen kirjeenvaihtaja Gordon Rayner kertoo kuulleensa asian Elisabetin henkilökunnalta.

– Hänen työntekijänsä kertoi, että jos kuningatar paljastaisi lempiruokansa, hänelle ei enää tarjottaisi mitään muuta.

Kuningattarella tiedetään olevan yksi erityinen herkku, joka kulkee mukana myös hänen matkoillaan. Elisabetin entinen kokki Darren McGrady on paljastanut, että kuningatar on erityisen mieltynyt suklaakeksikakkuun.

– Hän ottaa siitä palasen joka päivä, kunnes jäljellä on enää pieni palanen. Se on silti vietävä hänelle, koska hän haluaa syödä koko kakun.

Jos kuningatar joutuu lähtemään matkalle ennen kuin kakku on syöty loppuun, kokin on seurattava häntä kakku mukanaan.

Matkustaessaan kuningatar nauttii skotlantilaista hedelmäkakkua, jota tarjoillaan hänelle aina teehetken aikaan, vaikka kesken lentomatkan.

Kuningatar on ruokien lisäksi tarkka myös juomistaan. Hiljattain hän teki yllättävän paljastuksen kertomalla, ettei juo lainkaan viiniä. Viinin sijaan kuningatar suosii giniä yhdistettynä väkevään Dubonnet-viiniin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja