Kuningas Kaarle Kustaa: En ymmärtänyt, kuinka vaikeaa poissaolomme oli lapsille

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa kertoo Aftonbladetin erikoishaastattelussa tunnelmiaan 70-vuotissyntymäpäivän alla. 

Kuningas Kaarle Kustaalle vuosi 2016 on yhtä juhlaa. Hän täyttää huhtikuun 30. päivänä pyöreät 70 vuotta. Heinäkuussa koittaa 40-vuotishääpäivä yhdessä kuningatar Silvian kanssa.

Lapsenlapsikatraaseen saapuu kevään aikana kaksi uutta jäsentä, joista toinen, prinssi Oscar, on jo toivotettu tervetulleeksi perheeseen. Prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian esikoinen voi syntyä päivänä minä hyvänsä. 

Kohta viiden lapsen isoisä valittelee Aftonbladetin haastattelussa sitä, miten vähän hän ja kuningatar ehtivät toimia lapsenvahteina pienokaisille. 

– Rehellisesti, emme ehdi vahtia lapsia kovinkaan usein. Olemme hyvin kiireisiä itsekin. 

Kaarle Kustaa viittaa artikkelissa myös prinsessa Madeleinen taannoiseen haastatteluun. Madeleine avautui siitä, miten vaikeaa hänelle oli, että vanhemmat olivat niin paljon poissa lasten ollessa pieniä.

– Vanhempani olivat kyllä anteliaita ja täynnä rakkautta, mutta he olivat paljon poissa, kun olimme pieniä. Sen vuoksi minusta tuntuu, että haluan antaa kaiken aikani lapsilleni. Se oli asia, mitä kaipasin itse, Madeleine puhui tv-haastattelussa joulukuussa.

Kaarle Kustaa toteaa, ettei välttämättä ymmärtänyt, kuinka vaikeaa heidän poissaolonsa lapsille oikeasti oli. 

– Madeleine puhui siitä, kuinka vaikeaa hänelle oli lapsena kaivata vanhempiaan. Oli joka kerta kurjaa lähteä pois lasten luota. Se oli vaikeaa niin hänelle kuin meillekin. Hän alleviivasi sitä haastattelussa, ja olin siitä hyvin liikuttunut. 

– En täysin ymmärtänyt, kuinka vaikeaa se oli heille. 

Lue myös:

    Uusimmat