Prinssi Daniel avoimena vanhemmuudesta: “Rajat on hyvä opettaa, kun lapset ovat pieniä”

Prinssi Daniel korostaa tuoreessa haastattelussa sitä, että lapsille on opetettava liikkumisen ja leikkimisen tärkeys.

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel tapasivat Danielin kuntosalilla vuonna 2001. Daniel työskenteli tuolloin Victorian personal trainerina.

Terveys ja liikunta ovat yhä prinssi Danielin intohimoja, vaikka vuosien varrella hänestä on tullut paitsi prinssi, myös kahden lapsen isä.

Huomenna sunnuntaina Hagan puistossa vietetään neljättä kertaa prinssi Danielin omaa urheilupäivää. Prinssi Daniel antoi urheilupäivään liittyen pitkän haastattelun, jossa hän puhuu liikunnan tärkeydestä niin yhteiskunnassa kuin lasten kasvattamisessa.

– Kun sinä ja minä olimme nuoria, ulkona odottivat seikkailut. Sisällä, omassa huoneessa kököttäminen oli rangaistus. Tänä päivänä sen sijaan lapset joudutaan raahaamaan ulos leikkimään. Seikkailut ovatkin sisätiloissa, ruudun takana, ja lapset vain istuvat passiivisina, Daniel toteaa haastattelussa .

– Minusta meidän pitäisi vanhempina viedä lapsemme ulos ja leikkiä heidän kanssaan, tai yrittää saada heidät yksinään ulkoilemaan.

Prinssi Daniel puhuu haastattelussa myös esikoisestaan, prinsessa Estellestä.

– Nelivuotiaan kanssa on lähes pakko olla ulkona, missä hän voi purkaa kaiken ylimääräisen energiansa. Käymme paljon kävelyllä ja pyörälenkeillä, hän paljastaa.

Hän kertoo haastattelussa, että joinakin hetkinä Estelle on ollut kiinnostuneempi sisäleikeistä ja peleistä, jolloin hän on saanut pelata enemmän kuin normaalisti. Hän kuitenkin uskoo, että sopivat rajat on hyvä opettaa jo nuorena.

– Se toimii ainakin silloin, kun he ovat pieniä. Tilanne on vaikeampi, jos lapset ovat jo esimerkiksi 12-vuotiaita.

Prinssi Daniel kertoi vuosi sitten urheilupäivän alla, että Estelle on erityisen kiinnostunut voimistelusta. Vuoden aikana tilanne on kuitenkin muuttunut.

– Hän kehittyy koko ajan, tekee kuperkeikkoja ja kaikkea. Nyt hän ei kuitenkaan ole niin innoissaan voimistelusta.

Vuoden mittaan Estelle on kiinnostunut isänsä opeissa jopa golfista ja perhe on golfannut yhdessä usein esimerkiksi Öölannissa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja