Prinsessa Madeleinen perhejoulu Ruotsissa peruuntui – riipaiseva tilitys: "Lapset kyselevät lähes joka päivä"

0:44
Näin rakastuneina prinsessa Madeleine ja Chris O'Neill kertoivat kihlauksestaan vuonna 2012

Prinsessa Madeleine vahvisti lauantaina Instagramissa, ettei hän pääse jouluksi kotimaahansa. Yhdysvalloissa asuva prinsessa kertoi aiemmin SVT:lle, että hänen kolme lastaankin kaipaavat kovasti Ruotsiin.

Ruotsin prinsessa Madeleine ja Chris O'Neill perheineen ovat viettäneet lähes koko vuoden kotonaan Yhdysvaltojen Floridassa, kun koronapandemia iski kevättalvella.

Prinsessa Madeleine kertoi perheen kuulumisia Floridasta Ruotsin yleisradion SVT:n dokumentissa, jossa tehtiin yhteenvetoa kuninkaallisen perheen vuodesta.

– Jos joku olisi sanonut, että meidän täytyy pysyä enimmäkseen sisätiloissa viisi kuukautta, kaikki lapset ovat kotona ja kotikoulua on kahdeksasta kolmeen, en tiedä, olisinko alkanut itkeä vai nauraa, prinsessa toteaa.

– Mutta kaikki on mennyt ihmeen hyvin, hän kuitenkin toteaa.

Madeleinen tiedetään pitävän suuressa arvossa vierailuja kotimaassaan Ruotsissa, koska siellä ovat hänen parhaat ystävänsä ja perheensä - samoin prinsessa Leonoren, prinssi Nicolaksen ja prinsessa Adriennen serkut. Madeleinen on lehdistössä spekuloitu olevan hyvin harmissaan tilanteesta, ja nyt hän sanoo sen myös itse ääneen.

– Siitä on melkein vuosi, kun olen viimeksi ollut kotona, joten on itsestäänselvää, että ikävöin perhettäni ja ystäviä kovasti, hän toteaa ja kertoo näin olevan myös pikkukuninkaallisten osalta.

– Lapset kysyvät lähes päivittäin, milloin voimme mennä Ruotsiin. Me kaikki ikävöimme Ruotsia todella paljon.

Madeleine on joutunut jo jättämään väliin pääsiäisen sekä perinteisen kesälomamatkan Ruotsiin. Lauantaina prinsessa vahvisti Instagram-tilillään, että myös perhejoulu Ruotsissa jää väliin.

– Tänä vuonna minua surettaa, kun en voi matkustaa kotiin, mutta sydämeni on Ruotsissa, prinsessa kirjoitti Ruotsin kunniakonsulaatissa otetun kuvan yhteydessä.

Päätös oli tilanteen huomioiden odotettu.

– Prinsessa Madeleine asuu Floridassa ja siellä ovat voimassa tiukemmat ohjeistukset. Siksi se voi olla vaikeaa pandemian vuoksi, hovin tiedottaja Margareta Thorgren kommentoi hiljattain Expressenille sitä, pääseekö Madeleine perheineen jouluksi Ruotsiin.

Myös kuningatar Silvia on ilmaissut poikkeuksellisen vuoden olleen raskas hänelle ja kuningas Kaarle Kustaalle, kun lapsia ja lapsenlapsia ei ole saanut tavata vanhaan malliin, vaikka teknologia onkin mahdollistanut videopuhelut.

– Tämä on tietysti vaikeaa myös meille. Sydäntäni särkee, kun emme voi olla yhdessä, Silvia sanoi.

Lähteet: SVT, Expressen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja