Kuningas Charles pitää vapaapäivän julkisista tehtävistään – palaa sorvin ääreen perjantaina

Kuningatar Elisabetin arkun kuljetus keräsi runsaasti yleisöä Britanniassa 0:39
Kuningatar Elisabetin arkun kuljetus keräsi runsaasti yleisöä Britanniassa

Kuningas Charles pitää lyhyen tauon julkisista tehtävistään.

Kuningas Charles pitää vapaapäivän julkisista tehtävistään ja palaa kotiinsa Highgrove Houseen, kertoo Hello!.

Kuningatar Elisabetin kuoleman myötä Ison-Britannian kuninkaaksi nousseen Charlesin ensimmäinen viikko hallitsijana on pitänyt sisällään monia valtaannousuun liittyviä tehtäviä, jotka ovat osa kuningattaren kuolemaa varten laadittua suunnitelmaa.

Torstaina, tasan viikko äitinsä kuoleman jälkeen hallitsija vetäytyy päiväksi hänen ja kuningatarpuoliso Camillan kotiin ja viettää "yksityistä reflektointipäivää". Kuningas ja kuningatarpuoliso lensivät helikopterilla Camillan Ray Hill Wiltshiren kartanolle, josta Charles jatkoi autolla matkaa Gloucestershiressä sijaitsevaan Highgrove Houseen.

Kuningattaren kuolemaa varten laadittuun Operaatio London Bridge -suunnitelmaan on aina uskottu kuuluvan yksi vapaapäivä, jolloin uudella kuninkaalla on lupa vetäytyä hetkellisesti julkisista tehtävistään. Charlesin uskotaan palaavan julkisten tehtäviensä pariin jälleen perjantaina 16. syyskuuta.

Maanantaina 19. syyskuuta järjestettävien kuningatar Elisabetin hautajaisten jälkeen Charlesin on määrä vierailla kaikissa Ison-Britannian neljässä maassa alkaen Englannista ja päättyen Pohjois-Irlantiin.

Katso video: Britannian uudella kuninkaalla on brittitutkijan mukaan suuri urakka yrittäessään jatkaa Elisabetin työtä

Britannian uudella kuninkaalla on brittitutkijan mukaan suuri urakka yrittäessään jatkaa Elisabetin työtä 1:58


Lue myös:

    Uusimmat