Kuningas Charles on kuukauden sairauslomalla – julkisti leikkauksensa syyn lähettääkseen muille miehille viestin

Britannian uusi hallitsija Kuningas Charles III vannoi valansa – katso video! 0:59
Näin kuningas Charles vannoi valansa, kun hänet kruunattiin toukokuussa 2023.

Kuningas Charlesille tehtiin toimenpide laajentuneen eturauhasen vuoksi. Hänen kerrotaan olevan sairauslomalla jopa kuukauden ajan. 

Kuningas Charles, 75, on tällä hetkellä sairaalassa toipumassa. Hän sai hoitoa laajentuneen eturauhasen vuoksi. 

Sky Newsin tietojen mukaan toipuminen leikkauksesta kestää pitkään, joten Charles on sairaslomalla ainakin kuukauden. Hän voi kuitenkin hoitaa sairauslomallaan joitakin hallinnollisia asioita. 

Kuningatar Camilla, 76, on vieraillut tiuhaan miehensä luona sairaalassa. Hän on kertonut Charlesin voivan hyvin. 

Hän saattoi Charlesin perjantaiaamuna 26. tammikuuta London Clinic -yksityissairaalaan Regent's Parkin lähelle Lontoossa. Camilla vieraili Charlesin luona ensimmäisen kerran jo perjantai-iltana, ja vierailun sanotaan kestäneen noin 90 minuuttia.

Ennen toimenpidettään Charles vieraili prinsessa Catherinen, 42, luona, jolle tehtiin vatsaleikkaus samassa sairaalassa viime viikolla. Kensingtonin palatsin mukaan Catherinen oma hoito onnistui, mutta hänen ei odoteta palaavan kuninkaallisiin tehtäviin kuin vasta pääsiäisen jälkeen. Hänen pysynee myös samaisella Lontoon klinikalla vielä viikonlopun ajan.

Eturauhasen suurentuminen on yleinen vanhemmilla miehillä, sillä noin joka kolmannella yli 50-vuotiaalla miehellä on joitakin oireita. Lääketieteellinen hoito ei ole niin merkittävää, että se vaatisi perustuslaillisia muutoksia kuninkaan rooliin valtionpäämiehenä.

Palatsin mukaan kuningas julkisti diagnoosinsa siksi, että hän halusi lähettää muille miehille viestin, että heidän olisi syytä tarkastuttaa eturauhasensa.

Lähde: BBC, Sky News

Lue myös:

    Uusimmat