Kuninkaallisen perheen vuoden suurin kohu syvenee – kuningatar Elisabet perui prinssi Andrew'n syntymäpäivät

1:10
Prinssi Andrew vetäytyy julkisista tehtävistä Epstein-kytkösten vuoksi

Prinssi Andrew'n oli tarkoitus viettää 60-vuotissyntymäpäiviään näyttävästi ensi vuoden helmikuussa. 

Kuningatar Elisabet teki järisyttävän linjauksen ja perui poikansa prinssi Andrew´n 60-vuotissyntymäpäiväjuhlat, joita oli tarkoitus viettää näyttävästi Buckinghamin palatsissa helmikuussa 2020. Kuningattaren päätös johtuu katastrofaalisesta haastattelusta, jonka Andrew antoi hiljattain BBC:lle, koskien edesmenneeseen amerikkalaismiljonääri Jeffrey Epsteiniin liittyvää kohua. 

Haastattelussa Andrew kielsi koskaan tavanneensa Virginia Giuffrea eli naista, joka syyttää Andrew'ta ja Epsteinia seksuaalirikoksista. Giuffren mukaan hänet pakotettiin harrastamaan seksiä prinssi Andrew'n kanssa kolme kertaa 2000-luvun alussa.

Giuffre oli väitettyjen tekojen alkamisen aikaan 17-vuotias ja prinssi Andrew noin nelikymppinen. Elokuussa vankilassa kuollutta Epsteiniä syytetään ihmiskaupasta ja seksiringin pyörittämisestä, jonka nuorimmat uhrit olisivat olleet 14-vuotiaita.

Vaikka Andrew on kieltänyt koskaan tapaamasta Giuffrea, on olemassa valokuva, jossa hymyilevä prinssi Andrew poseeraa nuoren Giuffren vierellä käsi tämän vyötäröllä. 

Haastattelun oli tarkoitus puhdistaa prinssin kohun myötä likaantunut maine, mutta vaikutus oli päinvastainen: Andrew tuomittiin ankarasti epäuskottavalta sekä epäempaattiselta vaikuttaneesta ulosannista, joten nyt prinssin maine on täysin turmeltunut. 

Viime viikolla ilmoitettiin, että Andrew on pyytänyt Elisabetilta lupaa väistyä kuninkaallisista velvollisuuksistaan. Todellisuudessa käsky siirtyä sivuun tuli kuningatar Elisabetilta suoraan. 

Andrew'n 60-vuotissyntymäpäivä on vasta 19. helmikuuta, mutta kuningatar teki päätöksensä juhlien perumisesta siitä huolimatta jo nyt. Näyttävien hyväntekeväisyysjuhlien sijaan Andrew saa luvan järjestää ainoastaan pienimuotoiset illalliset perheelleen. 

Elisabetin on kerrottu olevan äärimmäisen turhautunut Andrew'n antamasta haastattelusta ja sen aiheuttamasta tilanteesta. Kuningatar ei ollut hyväksynyt haastattelun sisältöä etukäteen. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja