Kun tapahtuu raaka murha, Christine soitetaan paikalle siivoamaan – ura alkoi henkilökohtaisesta tragediasta: "On kuvottavaa kävellä sisään ja nähdä se väkivalta"

Australialainen Christine Cummings on siivonnut rikospaikkoja jo 24 vuotta. Työn raskaudesta ja surullisuudesta huolimatta hän tekee vaikean työn, jottei omaisten tarvitse kärsiä enempää.

Tiimi pakkaa autoon tavalliselta näyttävää siivousvälineistöä. Niillä kuitenkin siivotaan rikospaikkoja, jotka toisinaan järkyttävät jopa paatuneita rikostutkijoitakin.

Kun joku murhataan tai joutuu väkivaltaisen murron kohteeksi, Adelaidessa asuva 49-vuotias Christine Cummings on usein henkilö, jolle soitetaan.

Hän on siivonnut useiden Australian raaimpien rikosjuttujen jälkiä – pariskunnan, joka surmattiin vasaralla hakkaamalla, tai isoäidin, joka surmattiin omaan sänkyynsä.

"Jäin sotkun keskelle"

Cummings on nähnyt 24-vuotisella urallaan asioita, joita ei voi pyyhkiä mielestä. Mutta hän haluaa suojella työllään uhrien omaisia.

– Heidän ei tarvitse nähdä traumaattista näkyä. Etenkin jos on tapahtunut törkeä rikos, on kuvottavaa kävellä sisään ja nähdä se väkivalta, Cummings sanoo.

Cummingsilla on henkilökohtaista kokemusta siitä, mitä uhrien läheiset kokevat. Sen myötä hän myös itse ajautui tälle uralle.

– Luokseni muutti kämppäkaveri, joka ampui itsensä huoneessani. Jäin sotkun keskelle.

Kokemuksensa vuoksi hän saa harvinaisen yhteyden omaisiin, jotka lähettävät usein kiitoskortteja ja kukkia.

– Se vie kivun pois. Sen vuoksi teen tätä.

Katso Christinen haastattelu rikospaikkojen siivoamisesta kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta. 

Lähde: KameraOne

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja