Mies väitti kompastuneensa puolisoaan kohti fileerausveitsi kädessä – hovioikeus ei niellyt selitystä: 10 vuoden tappotuomio pysyy ennallaan

8:10
MTV: Rikospaikka-ohjelma: Haastattelussa sadan henkirikoksen mies asianajaja Kari Eriksson

Turun hovioikeus piti ennallaan tappotuomion, jonka pirkanmaalainen mies sai viime vuoden lopulla puolisonsa hengenriistosta. Mies väitti, että kyseessä oli henkirikoksen sijaan tapaturma.

Mänttä-vilppulalainen 68-vuotias mies tuomittiin  puolisonsa taposta kymmeneksi vuodeksi vankeuteen viime marraskuussa Pirkanmaan käräjäoikeudessa. 

Mies valitti tuomiosta hoviin ja vaati tapposyytteen kumoamista. Veriteko tapahtui riitatilanteen päätteeksi viime vuoden elokuussa miehen asunnolla. Puoliso oli istunut olohuoneen sohvalla.

Mies oli sanojensa mukaan korjaamassa kaapin koristelistaa, tarkoituksenaan rapsuttaa listasta vanhat silikonit pois veitsellä ja kiinnittää uusi lista tilalle.

– Olen nyt miettinyt tätä asiaa ja mieleeni on tullut se, että minun piti mennä korjaamaan olohuoneen puisen kaapiston koristelistaa, mies pohti poliisikuulusteluissa.

– Kompastuin ehkä laatikkoon ja minulla oli veitsi kädessä. Olisiko se sitten osunut häneen? Johonkin se kuitenkin osui. En tarkoituksella halunnut, että sellaista sattuu 25 vuoden yhdessäolon jälkeen.

Naapuri kuuli kolinaa

Todistajien mukaan pariskunnan suhteessa oli aiemminkin ollut väkivaltaa, varsinkin alkoholin käytön yhteydessä. Surmatun naisen tytär kertoi todistaneensa takavuosina tilannetta, jossa mies oli lyönyt äitiä kasvoihin, uhkaillut puukolla ja uhannut myös tappaa.

Mies oli aiemmin saanut tuomion puolisonsa pahoinpitelystä. 

Nainen löytyi kuolleena miehen asunnon sohvalta. Hän oli menehtynyt selkään osuneeseen veitseniskuun ja joutunut ennen kuolemaansa pahoinpidellyksi.

Naapuri kertoi kuulleensa asunnosta huutoa ja kolinaa ennen ambulanssin saapumista.

Käräjäoikeus ei pitänyt miehen selitystä kompastumisesta uskottavana, eikä hovi nähnyt aihetta muuttaa tuomiota.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja