Kun sydänsurut ovat historiaa – milloin on varmasti valmis uuteen suhteeseen?

Eron jälkeen kannattaa suosiolla panostaa omaan hyvinvointiinsa sekä antaa itselleen aikaa tulla jälleen ehjäksi. Mistä sitten tietää, että on valmis uuteen ihmissuhteeseen?

Milloin tietää, että on lopultakin päässyt yli edellisestä kumppanista ja on valmis uuteen ihmissuhteeseen?

– Ehkäpä siinä kohtaa, kun sinulla on niin hyvä olla itsesi kanssa, että ymmärrät, että näinkin on hyvä ja rakastettu olla. Sinulla on sellainen olo, että pidän itsestäni huolta ja että rakastan itseäni, lifestyle-kirjailija Heli Thorén listaa.

Thorén julkaisi vastikään self help -oppaan ja romaanin sekoituksen, Ehjäksi – Kertomus hyvästä erosta.

Ero särkee ihmisen – hetkellisesti tai pidemmäksikin ajaksi. Eli klisee siitä, että ensin pitää oppia rakastamaan itseään ennen kuin voi rakastaa ketään toista, pitänee paikkansa.

– Luin psykologi Kimmo Takasen erokirjan, jossa sanottiin hyvin: eronneen ihmisen sydämessä on reikä – vaikka sinne kaataisi kuinka paljon rakkautta tahansa, se valuu ulos. Se reikä on pystyttävä paikkaamaan ensin itse, Thorén kuvaa.

Uuteen suhteeseen ei kannata suunnata suuna päänä, vaan itselleen pitää antaa aikaa. Muutoin saattaa toistaa samat virheet, kuin edellisessäkin suhteessa.

– Itse olen huomannut, että minulla on kestänyt todella kauan päästä yli entisestä. Kun on todella vaikeaa päästää irti edellisestä kumppanista, toiselle, uudelle kumppanille ei ole edes tilaa, Thorén kuvaa.

Ja viimeinen, muttei vähäisin neuvo on hyvinkin selkeä, mistä tietää päässeensä oikeasti yli entisestä kumppanista.

–  Jos entinen tulee vastaan uuden naisen kanssa, ei tulekaan sellainen tunne, että apua mä kuolen, vaan sellainen, että ”moi, kukas sä oot?” Se tuntuu aika mitättömältä. Sekin on yksi merkki, että alkaa olla valmis.

Lue myös:

    Uusimmat