Kun rakas kulkupelisi joutuu rötösherran kynsiin – reagoi näin

Ajoneuvovarkaudet ja ajoneuvoihin kohdistuva ilkivalta lisääntyvät kesäisin. Omistajien pitkät lomat ja kesäksi hiljentyneet asuinalueet antavat varkaille työskentelyrauhan. Mitä tehdä jo oma ajoneuvo varastetaan tai esimerkiksi sen ikkuna rikotaan?

Varkaustilanteessa nopeus on valttia. Itse teossa saadut varkaat tulee ilmoittaa hätänumeron (112) kautta poliisille. Älä  Mitä kauemmin odottelet rikosilmoituksen kanssa, sen kauemmaksi ajoneuvosi ehtii matkata ja se on yhä vaikeampi löytää. Toimi siis heti! 

Jos ajoneuvoon kohdistuu ilkivaltaa, täytyy siinäkin tapauksessa tehdä rikosilmoitus poliisille ja vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön. 

Jos ajoneuvosi varastetaan tai sitä on vahingoitettu

  • Ota vahingoittuneesta ajoneuvosta kuvia, voit tarvita niitä myöhemmin. 
  • Tee mahdollisimman nopeasti rikosilmoitus, varsinkin jos ajoneuvo on varastettu. Voit tehdä sen www.poliisi.fi -sivuilla sähköisesti, puhelimitse tai käymällä poliisilaitoksella henkilökohtaisesti.
  • Sähköisen rikosilmoituksen tekemiseen tarvitset tunnistautumista varten pankkitunnukset, sirullisen henkilökortin tai mobiilivarmenteen. 
  • Rikosilmoituksen tekemiseen tarvitset ajoneuvon tietoja, kuten rekisterinumeron, merkin ja mallin. Nämä tiedot löytyvät auton vakuutuskirjasta. 
  • Liitä rikosilmoitukseen kuvia vahingoittuneesta ajoneuvosta.
  • Kun rikosilmoitus on tehty, tee ilmoitus vakuutusyhtiöön sähköisesti, puhelimitse tai henkilökohtaisesti paikan päällä käymällä. Liitä vielä vahinkoilmoitukseenkin vahingoittuneen ajoneuvon kuvat. 

Lue myös:

    Uusimmat