Syitä uusien yritysten perustamiseen on monia. Korona-aika on vaikuttanut yritysten perustamiseen niin hyvässä kuin pahassa.
Yksi uusista yrittäjistä on ravintola-alalla aiemmin työskennellyt Tiina Kujala, joka leipoo sata vuotta vanhasta taikinajuuresta herkkuja Helsingissä.
Kujala on perustanut yhtiökumppaninsa kanssa Tintin Juurilla Oy:n, joka myy esimerkiksi leipiä, riisipiirakoita ja pitsapohjia erityisesti pääkaupunkiseudulla.
– Omalla ravintola-alalla ei ole töitä, joten lähdin hakemaan itselleni töitä omasta yrityksestä. Oli lähdettävä katsomaan, että kiinnostaako tämä ihmisiä. Ja sitten kun ei ole töitä, niin lähden hakemaan itselleni töitä omasta yrityksestä.
Pitkään harkittu siirto ryhtyä yrittäjäksi on alkuvaiheessa kannattanut, sillä Tintin Juurilla Oy:n tuotteet ovat kiinnostaneet asiakkaita.
– Leivomme sataprosenttisesti juureen eli emme käytä lainkaan teollista hiivaa. Hiiva vaikuttaa tuotteen terveellisyyteen. Meidät on otettu erittäin hyvin vastaan. Jotkut ihmiset ovat kokeilleet uudestaan leipää ja pystyvät uudestaan syömään sitä, Kujala kertoo.
Yrityksiä rekisteröidään enemmän
Korona-aika ei ole hillinnyt intoa yrittämiseen. Tämän vuoden alussa yrityksiä on rekisteröity yli 11 000, mikä on lähes 2 000 enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.
