Kun Aira Samulin ei saapunut TTK-lähetykseen, puhuttiin flunssasta – Jorma Uotinen tiesi tilanteen vakavuuden

Aira Samulin halusi juhlia 96 ikävuottaan koko vuoden – tämä oli tanssilegendan viimeiseksi jäänyt haastattelu MTV:llä 14:51
Aira Samulin halusi juhlia 96 ikävuottaan koko vuoden – tämä oli tanssilegendan viimeiseksi jäänyt haastattelu MTV:llä.

Jorma Uotinen kertoi MTV Uutisille lokakuun lopulla, että tiesi Aira Samulinin terveydentilan vakavuuden, vaikka julkisuudessa puhuttiin vain flunssasta. 

Aira Samulinin kuolema kosketti muun muassa hänen läheistä ja pitkäaikaista ystäväänsä tanssilegenda Jorma Uotista. He olivat olleet ystäviä 1980-luvulta saakka ja viettäneet esimerkiksi kaikki joulut siitä asti yhdessä.

Aira Samulin ei ollut jättänyt kuin yhden Tanssii Tähtien Kanssa -lähetyksen väliin tätä ennen. 22. lokakuuta hänen paikkansa lähetyksessä oli tyhjänä. Julkisuuteen kerrottiin, että Samulin on vain tavallisessa flunssassa.

Kyseessä olikin aivoverenvuoto, johon Aira Samulin menehtyi maanantaina 23. lokakuuta. 

– Kun soitto tuli, tiesin heti tilanteen vakavuuden ja olin jo valmistautunut siihen. Olihan se ikävää, että hän ei enää sitten päässyt lähetykseen mukaan. Mutta hän oli kuitenkin 96-vuotias, ja harva meistä pääsee edes sinne asti ja täydellä vireydellä vieläpä. On luonnollista kuolla, vaikka se on aina surullista, Uotinen sanoi. 

Uotinen kertoi, että oli huomannut Samulinin kunnon heikkenemisen jo paljon aiemmin ja tämän korkean iän vuoksi oli myös osannut valmistautua ystävänsä poismenoon. 

Olin seurannut Airan haurastumista jo parin vuoden ajan. Hän oli elänyt täyden upean elämän. Kyllä sitä varmasti meistä jokainen toivoo, että kuolema olisi jollain tapaa armollinen eikä jäisi syöttöpotilaaksi. 

He olivat yhdessä puhuneet paljon kuolemaan valmistautumisesta. 

Järkevänä ja asioita hoitavana naisena hän oli kyllä järjestänyt kaiken valmiiksi, Uotinen kertoo. 

Samulin siunataan Helsingin Vanhassa kirkossa perjantaina 1. joulukuuta kello 12.

Siunaustilaisuus ja sen jälkeen pidettävä muistotilaisuus ovat vain kutsuvieraille, mutta lehdistö ja yleisö ovat tervetulleita saattamaan Samulin viimeiselle maalliselle matkalleen Bulevardia pitkin kohti Hietaniemen hautausmaata. 

MTV Uutiset on paikan päällä ja raportoi hautajaispäivän tapahtumista suorassa lähetyksessä. 

Lue myös:

    Uusimmat