Mainos

Kummiksi motoristihullu perhe

Kenialaistyttö Jerop, 6, toivoi kummikseen henkilöä, joka osaa ajaa moottoripyörää. Jos kuka, niin Asseri Kingelin, 20, osaa. Nyt hän on perheineen Jeropin kummi.

– Me olemme motoristihullu perhe, kertoo moottoripyörällä kilpaa ajavan Asserin isosisko Mari Kingelin.

– Kun näin televisiossa mainoksen, jossa pieni lapsi kertoi toivovansa moottoripyöräilevää kummia, tiesin, että meitä haetaan. Äiti ja isä olivat jo pitkään puhuneet, että olisi kiva ottaa kummilapsi kehitysmaasta, kun omat lapset ovat aikuisia. Nyt me olemme!

Perheen äiti Anne täydentää:

– Alun perin ajatus ryhtyä kummiksi tuli isännän puolelta. Hän oli kysellyt emmekö voisi ottaa kummilasta. Itselläni oli kummiudesta aikaisempaa kokemusta työpaikalta päiväkodissa. Erkaantuminen toisiin töihin lopetti työkavereiden yhteisen kummiuden, mutta ajatus jäi muhimaan, että ehkä joskus myöhemmin.

– Lopullinen kimmoke todellakin tuli televisiosta, jatkaa Anne.

– Vanhin tyttäreni näki mainoksen, soitti ja hihkui: ”Nyt se on löytynyt! Eikö olisikin ihanaa?” Syntyi tunne, että tämä lapsi me halutaan.

Puhallusta yhteen hiileen

Kingelinin perhe otti yhteyttä Suomen World Visioniin ja ryhtyi kummiksi. Kenian Mogotiossa asuvan Jeropin kummiksi kirjattiin virallisesti perheen kolmesta lapsesta nuorin, 20-vuotias Asseri, joka on MM-tasolla kilpaileva supermoto-moottoripyöräilijä. Pieni kummilapsi on kuitenkin koko perheen yhteinen juttu.

– Vaikka kummius on veljen nimissä, olemme ikään kuin kaikki Jeropin kummeja. Olemme vasta lähettäneet hänelle yhden kirjeen, ja sen laadimme yhdessä, Mari kertoo.

– World Visionilta saimme tietää, että kummityttö tykkää eläimistä ja piirtämisestä. Laitoimmekin ensimmäisen kirjeen mukana kuvan paitsi kaikista perheenjäsenistämme myös kissasta ja kahdesta koirastamme.

Tuore jyväskyläläinen kummiperhe tietää, että World Vision -kummeina heillä olisi mahdollisuus hakea omakustanteiselle opintomatkalle Keniaan ja päästä näkemään mitä kummien tuella saadaan aikaan. Vielä jonkin aikaa se on poissuljettua jo siitäkin syystä, että pojan kilpaura pitää koko perheen toimeliaana: äiti liikkuu huoltoporukan mukana, isä toimii mekaanikkona ja siskot auttavat, kun kykenevät.

Asseri Kingelin kilpailee supermotossa, joka on Suomessa suhteellisen nuori laji. Se on sekoitus motocrossia ja ratamoottoripyöräilyä. Asseri on kilpaillut 12-vuotiaasta lähtien.

Auttaminen on helppoa

World Vision -kummeina Kingelinin perhe auttaa omalta osaltaan kehitysmaan lapsia ja perheitä. Riittävä ravinto, puhdas vesi, koulutus ja hyvä terveys ovat yhteisöille keinoja päästä köyhyydestä – pysyvästi.

Kummimaksuksi voi valita esimerkiksi 27 euroa kuukaudessa. Summa menee kummilapsen koko yhteisön hyväksi, ei suoraan kummilapsen perheelle. Kingelinien kummilapsen kotiseudulla Suomen World Vision työskentelee muun muassa saadakseen puhdasta vettä kaikkien ulottuville ja vähentääkseen hi-viruksen leviämistä.

Vaikka kummien tuki hyödyttää yhteisön kaikkia lapsia, on kummiudella merkittävä vaikutus suoraan kummilapsellekin. Köyhälle lapselle on voimaanuttavaa tietää, että jossakin kaukaisessa maassa joku haluaa hänelle hyvää. Sen hän tietää, vaikka kummi ei kävisikään hänen kanssaan kirjeenvaihtoa. Kirjoittelu on kummeille vapaaehtoista.

Kolme omaa lasta aikuiseksi kasvattanut Anne Kingelin pitää kummiutta hyvänä tapana auttaa.

– Sitä voi pienelläkin osuudella auttaa muita. On myös kiva kuulla mitä kummilapselle kuuluu, miten koulu edistyy, ja että hän kykenee elämään hyvää elämää.

Tyttärensä Mari jatkaa:

– Kummiksi ryhtyminen on tehty simppeliksi. Soitto vain järjestön toimistoon, niin homma lähtee eteenpäin. Kummiksi voi helposti ryhtyä myös suoraan nettisivujen kautta: worldvision.fi.

Tällä hetkellä Jeropin kotiseudulla Kenian Mogotiossa noin 500 lapsella on kummi Suomesta. 2 000 odottaa omaansa. Kenian lisäksi kummilapseksi voi valita tytön tai pojan myös Ugandasta, Intiasta, Sri Lankasta, Kolumbiasta tai Perusta. Tulisitko kummiksi? Kummina muutat maailmaa.

Lue myös:


Artikkelin tarjoaa:Suomen World Vision

Kuvat: Tero Lyttinen, Raceway Media ja Suomen World Vision

Lue myös:

    Uusimmat