Kummallinen kokovartaloasu aiheutti kohun, maratonottelu venyi ennätyslukemiin – muistatko näitä Wimbledonin erikoisimpia sattumuksia?

Legendaarinen Wimbledonin tennisturnaus on jälleen käynnissä Englannissa. Vuosien varrella turnauksessa on nähty kaikenlaisia selkkauksia. MTV Urheilu listasi viisi kummallista ja ainutlaatuista tapahtumaa Wimbledon-historiasta. 

Legendaarinen Wimbledonin Grand Slam -turnaus käynnistyi jälleen 1. heinäkuuta. Vuosien varrella historiallisessa turnauksessa on nähty liuta kummallisia tapahtumia ja erilaisia kohuja, jotka ovat jättäneet jälkensä Wimbledonin historiaan.

2016: Vessatauon kieltäminen suututti

Tuorein kohu nähtiin muutama vuosi sitten, kun nelinpelipari Pablo Cuevas ja Marcel Grannollers kävivät erittäin kuumana otteluvalvojalle ja erotuomarille. Tilanne sai alkunsa siitä, kun tuomari eväsi Cuevasilta vessatauon.

Cuevas uhkasi yleisön kuullen virtsaavansa palloputkiloon, mikäli hän ei pääse käymään vessassa. Cuevas sai lopulta tempauksestaan noin 8 800 euron sakot maksettavakseen.

2010: Historian pisin tennisottelu

Vuoden 2010 turnauksessa nähtiin kaikkien aikojen pisin tennisottelu. John Isnerin ja Nicolas Mahutin ottelu kesti peräti 11 tuntia ja viisi minuuttia ja sitä pelattiin kolmena eri päivänä.

– Pisin ottelu ja 70-68 tiebreak, se on varmasti yksi turnauksen legendaarisimpia juttuja, C Moren tennisselostaja Jari Hedman muistelee.

1996: Laulua katsomossa

Sade piinasi turnausta 1996. Katsojat joutuivat odottamaan otteluiden alkamista viivästymisten vuoksi, joten laulaja Cliff Richard innostui viihdyttämään katsojia laulamalla sateessa viivästyksen ajan.

Ennennäkemätön tempaus herätti laajalti huomiota, mutta Richard kehui yleisön reagoineen lauluun upeasti.

1985: Kokovartaloasu aiheutti kohun

Takavuosien tennistähti Anne White kohahdutti vuonna 1985 erikoisella asuvalinnallaan. White esiintyi tiukasta pukukoodistaan tunnetussa turnauksessa valkoisessa kokovartaloasussa. Kenkien päällä Whitella oli valkeat säärystimet.

– Hän sai pelata siinä ottelussa, mutta sen jälkeen se kiellettiin, vaikka se olikin kokovalkoinen. Sen piti olla hame, Hedman muistelee.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

1973: ATP-listan kärkinimen kohtelu aiheutti lakon

Vuonna 1973 turnauksesta oli muodostua katastrofi, sillä suurin osa pelaajista vetäytyi Wimbledonista. Tilanne juonsi juurensa tapaukseen, kun kansainvälinen tennisliitto ITF (tuolloin ILTF) kielsi maailman ykköstähti Niki Pilicia osallistumasta turnaukseen, koska oli jättänyt Davis Cupin väliin. Tästä johtuen kaiken kaikkiaan 81 pelaajaa vetäytyi turnauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat