Kuluttaja: Vain osa pyöräilykypäristä suojaa kunnolla – korkea hintakaan ei takaa turvaa

Pyöräilykypärän korkeampi hinta ei aina tarkoita turvallisuutta.

Ei ole aivan sama, millaisella kypärällä päänsä suojaa pyöräilyn ajaksi. Kuluttaja-lehti testasi 12 kypärää, joiden hinnat vaihtelivat noin 60 ja 180 euron välillä.

Hyvän suojan antoi testatuista seitsemän kypärää, loput suojasivat tyydyttävästi tai jopa huonosti. Kypärän korkeampi hinta ei aina tarkoita turvallisuutta: testin kolme kalleinta pyöräilykypärää olivat keskivertoa huonompia.  

Kaikki testin kypärät täyttivät standardin vaatimukset, mutta testi oli standardin vaatimuksia laajempi ja tiukempi.

Testin huonoin kypärä oli keskihintainen, 80 euroa maksava Overade Plixi. Se sai 33 pistettä sadasta, ja iskunsuojauksessa vain 3 pistettä kymmenestä.

Vaikka Plixi kätevyyden nimissä taittuu kokoon kuljetusta varten, se ei lehden mukaan suojaa kunnolla sivuilta tai edestä. Kiinnitystä kuvataan huteraksi, eikä kypärä näy pimeässä. 

Samoja ongelmia oli toiseksi huonoimmassa, yli sata euroa maksavassa POC Crane Commuter -kypärässä. Se sai 47 pistettä sadasta. Testin kallein, 180 euron hintainen Abus In-Vizz Ascent - kypärä tuli vasta sijalle yhdeksän.

Testin paras oli 93 euroa maksava Casco Activ 2, joka keräsi testissä 77 pistettä sadasta. Toiseksi tuli 60 euron CratoniPacer. Kumpaakin saa Suomessa vain pyöräliikkeistä.

Kolmanneksi sijoittui 70 euron LazerBeam MIPS.

 

Lähde: Kuluttaja 

***


Lue myös:

    Uusimmat