Kuluttaja testasi: Maksaisitko ruohonleikkuustasi 7 euroa vai 20 senttiä kerralta?

Ruohonleikkuu käy kalliiksi isolla pihalla, varoittaa Kuluttaja.

Ruohonleikkuri voi tulla kalliiksi myös sen jälkeen, kun laite on jo ostettu. Tämä selviää Kuluttajan 23:n sähkö- ja bensakäyttöisen ruohonleikkurin testissä.

Tuhatneliöisen pihan siistiminen maksaa bensasyöpöillä Klippon ja Husqvarnan leikkureilla jopa 6,50–7 euroa kerralta. Koko kesän ruohonleikkuulle voi tulla hintaa kymmeniä euroja.

Sähkökäyttöisten leikkureiden käyttö on huomattavasti halvempaa: Bilteman ja Makitan sähköleikkureilla pihan parturoinnin hinnaksi tulee vain 20 senttiä.

Parhaiden ja huonoimpien ruohonleikkureiden väliset erot ovat huomattavia, Kuluttaja toteaa. Testin halvimpiin sähkökäyttöisiin leikkureihin ei kannata edes tarttua, jos ruohoa ei jaksa leikata edes kerran kahteen viikkoon.

Myös leikkuunopeudessa on isot erot. Nopealla leikkurilla leikkaa kaksi pihaa siinä missä hitaammalla yhden.

Testin nopein on bensakäyttöinen Jonsered, joka kuitenkin hävisi muun muassa John Deeren bensakoneille niin työn jäljessä kuin käyttömukavuudessakin. Varsinkin esteiden ympäriltä leikkaaminen tuottaa Jonseredille vaikeuksia.

Bensaleikkureissa kolmen kärki on John Deere -merkkisiä. Sähköleikkureissa kaksi Boschia kiilasi John Deeren edelle. Boschin Testivoittaja leikkaa erityisen hyvin myös pitkää ruohoa, mikä tuotti suuria vaikeuksia muutamille testin laitteille.

Lue myös:

    Uusimmat