Kuluttaja testasi älypuhelimet: Päihittävätkö ”phabletit” perinteiset?

Älypuhelimia on jos jonkin kokoisia ja mallisia. Kenelle sopii jättiluuri, kuka taas haluaa puhelimen mahtuvan housuntaskuun. Kuluttaja-lehti testasi myös eettiseksi mainostetun Fairphonen.

Kuluttaja-lehden suuressa kännykkätestissä oli mukana peräti 35 älypuhelinta. Yli 300 euron puhelimissa arvosanat ovat järjestään hyviä.

Mukana testissä oli useita suuria, 5,5–6 tuuman kosketusnäytöllä varustettuja puhelimia. Useimmat niistä maksavat 500–600 euroa. Ainoastaan yksi 6-tuumainen puhelin, Nokia Lumia 1320, maksaa alle 300 euroa.

Jättiluuri sopii parhaiten käyttäjälle, joka katselee paljon videoita ja kuvia sekä pelaa pelejä. Iso luuri voi korvata tabletin myös työpaikan palaverissa. Miinusta isot kännykät saivat huonosta käyttömukavuudesta. Niitä on vaikea käyttää yhdellä kädellä, eivätkä ne mahdu housuntaskuun.

Flex ja Fairphone

Testissä oli mukana myös 6-tuumainen LG Flex on kaareva, jonka luvataan korjaavan takakuoren naarmut itsestään. Testissä puhelin korjasikin pienet pintanaarmut, mutta ei syviä naarmuja.

Yli 300 euron puhelinten sarjassa viimeiseksi jäi 329 euroa maksava, eettiseksi mainostettu Fairphone. Reilu puhelin ajaa asiansa, mutta eettisyydestä saa maksaa: ominaisuuksiltaan luuri vastaa muita, sitä halvempia Android-puhelimia.

Useat testatut noin 200 euron Android-puhelimet ovat helppoja käyttää, netti toimii sujuvasti ja akku kestää pitkään. Näistä LG L90 ja Huawei Ascend G6 nimettiin erityisen hyvän hinta-laatusuhteensa perusteella Hyviksi ostoksiksi.

Lue myös:

    Uusimmat