Mainos

Kuluttaja-asiamies vei pikaluottofirman oikeuteen – viranomainen vaatii 10 0000 euron uhkasakkoa

Kuluttaja-asiamies vei pikaluottoja tarjoavan IPF Digital Finlandin markkinaoikeuteen.

Kuluttaja-asiamies hakee pikaluottoyhtiölle kieltoa kohtuuttomista ja lainvastaisista luottoehdoista.

Yhtiö on tarjonnut Credit24 Joustolimiitti -merkkisiä luottoja. Kyseessä on toistaiseksi voimassa oleva jatkuva luotto 100–4000 euron luottorajalla ja 1–36 kuukauden takaisinmaksuajalla.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan yhtiö ei ole laittanut lainan nostamisesta perittävää palkkiota mukaan laskelmiin, joista selviää luoton todellinen vuosikorko.

Viranomaisen mukaan yritys antoi näin kuluttajille virheellisen kuvan luoton kustannuksista, mikä vääristää eri kuluttajaluottojen välistä vertailtavuutta.

Lainvastaisia kuluja

Kuluttaja-asiamiehen mukaan asiakkailta perityt kulut ovat nousseet menettelyn takia kuluttajansuojalain vastaisiksi niiden lainojen osalta, jotka ovat suuruudeltaan alle 2000 euroa tai joiden luottoraja on alle 2000 euroa.

Viranomainen vaatii markkinaoikeutta kieltämään yritystä toimimasta niin, ettei se sisällytä luoton nostamisesta perittävää kulua todelliseen vuosikorkoon.

Toisena asiana kuluttaja-asiamies vaatii, että yritystä kielletään perimästä asiakkailta lainvastaisia määriä luottokustannuksia. Kuluttaja-asiamies vaatii molempia kieltojen tehosteeksi 100000 euron uhkasakon.

Kuluttaja-asiamies tiedottaa, että pienlaina-alalle on levinnyt laajasti tulkinta, jonka mukaan luoton nostamisesta perittävää korkeinta hintaa ei sisällytetä luoton todelliseen vuosikorkoon.

Tämän vuoksi asiaan on valvovan viranomaisen mielestä tärkeää saada markkinaoikeuden ratkaisu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.