Mainos

Kohtuuttomista ehdoista syytetty pikavippiyhtiö puolustautuu: "Kulutusluotot ovat tärkeä osa suomalaisten arkea"

Markkinaoikeuteen kohtuuttomista luottoehdoista viety pikavippiyhtiö 4finance lupaa käydä vuoropuhelua viranomaisten kanssa, mutta tähdentää kulutusluottojen olevan jo merkittävä osa suomalaisten arkea.

Kuluttaja-asiamies kertoi tänään hakeneensa pikaluottoyhtiö 4financelle kieltoa kohtuuttomista ja lainvastaisista luottoehdoista. Lisäksi asiamies moitti vippiyhtiötä lainvastaisesta luotonmyöntämismenettelystä.

Yhtiö markkinoi ja myöntää 2 010 euron suuruisia kertaluottoja 30 päivän takaisinmaksuajalla verkkosivujensa Vivus.fi kautta. Kuluttaja-asiamiehen laskelmien mukaan 182,5 prosentin vuosikorolla kuluttajan ottama 2 010 euron velka voisi kasvaa puolessa vuodessa jopa 4 145 euroon.

"Kulutusluotot ovat vakiinnuttaneet asemansa"

4finance Oy:n maajohtaja Tuomas Louhela kertoo 4financen käyvän vuoropuhelua viranomaisten kanssa ja kehittävänsä palveluitaan vastaamaan alan jatkuvasti muuttuvia säädöksiä. Louhelan mukaan 4finance aikoo kiinnittää huomiota myös Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) esille nostamiin teknisiin kysymyksiin.

Louhela tähdentää kuitenkin, että kulutusluotot ovat vakiinnuttaneet asemansa Suomessa 10 viime vuoden aikana ja ovat jo tärkeä osa suomalaisten arkea.

– Kulutusluottomme tarjoavat ihmisille käytännöllisen mahdollisuuden lainata rahaa ja hoitaa talouttaan tehokkaasti yllättävissä tilanteissa, Louhela toteaa.

4finance toivoo rakentavaa yhteistyötä

KKV:n ja 4financen näkemykset viivästyskoron ja eräpäivänsiirtomaksun suuruudesta eroavat Louhelan mukaan toisistaan. 4financen näkemyksen mukaan sen eräpäivänsiirtomaksu ja viivästyskorko ovat nykylainsäädännön vaatimuksen mukaisia.

Louhela tähdentää vielä, että 4finance kannattaa kulutusluottoalan kehittämistä avoimessa vuoropuhelussa viranomaisten ja päättäjien kanssa kuluttajasuojan kehittämiseksi. 4finance toivoo voivansa toimia rakentavassa yhteistyössä myös Kilpailu- ja kuluttajaviraston kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.