Paljastus oli totta: Pietarin SKA teki Jokereille erikoisen tarjouksen – tähän se kaatui

6:56
Videolla juttua Helsingin Jokereiden päätöksestä vetäytyä pois KHL:n pudotuspeleistä.

Jääkiekkoliiga KHL kertoi tiistaina, että sarjan pudotuspelit jatkuvat aikaisintaan 10. huhtikuuta. Taustalla on Venäjän urheiluministeriön kehotus.

KHL:n yllä on ollut paljon kysymysmerkkejä viime päivien aikana. Sarjan pudotuspeleissä toiselle kierrokselle yltänyt Helsingin Jokerit ilmoitti jo aiemmin, että se vetäytyy pois pudotuspeleistä koronaviruksen luoman epävarman tilanteen takia.

KHL liigana ei seurannut päätöstä. Sarjaa ei ole lyöty vieläkään säppiin.

Jääkiekossa ainoastaan KHL ja NHL ovat päättäneet seurata tilannetta kauden jatkon suhteen. Muut isot kiekkosarjat ovat päättäneet perua loppukauden ottelut.

Jokereiden mukaan KHL ei ole ollut seuraan yhteydessä sen tuoreimman lykkäyspäätöksen yhteydessä. Jokerit ei ole myöskään itse pitänyt yhteyttä liigaan päin, vaan seura pitää kiinni aiemmasta päätöksestään.

Jokereiden piti kohdata pudotuspelien toisella kierroksella Pietarin SKA.

Viikonloppuna SKA:n seurapomo Aleksandr Medvedevpaljasti uutistoimisto TASS:lle, että se tarjosi Jokereille erikoista ratkaisua.

SKA olisi ollut valmis järjestämään koko pudotuspelisarjan Pietarissa. Taustalla oli Suomen hallituksen tekemä päätös, joka kielsi yli 500 ihmisen joukkotapahtumat koronaviruksen leviämisen ehkäisykeinona.

– Tiedämme, että Suomi teki linjauksen kieltää kaikki urheilutapahtumat. Ehdotimme Jokereille, että olisimme järjestäneet kaikki ottelut Pietarissa huomioiden rajoitukset yleisön suhteen. Mutta Jokerit ei ollut valmis tähän, ja he toivottivat meille onnea pudotuspeleihin, Medvedev kommentoi TASS:lle. 

Jokereista vahvistetaan MTV Urheilulle, että SKA oli heihin yhteydessä kyseisen ehdotelman kautta.

– Emme voineet suostua siihen epävarman tilanteen takia, Jokereista kerrotaan.

Tämän jälkeen Suomen hallitus ja Venäjän aluehallitukset ovat vain kiristäneet joukkotapahtumamääräyksiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja