Kukat kukoistamaan banaaninkuorilla – niksit ikkunalaudalle ja puutarhaan!

Puutarhanhoito on usein työlästä ja kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa. Oikeilla vinkeillä puutarhanhoidosta voi kuitenkin tehdä huomattavasti helpompaa. Näistä vinkeistä saat apua pieniin ongelmatilanteisiin, joihin mullassa myllätessäsi saatat törmätä.

Arjen pikkuesineitä voi hyödyntää myös ikkunalaudan kaunokkien hoidossa kuin puutarhassakin.

1. Suodatinpussi kukkaruukun suojana

Sijoita yksi kahvinkeitossa käytettävä paperinen suodatinpussi kukkaruukkuun estääksesi mullan karkaamisen ulos kasteluveden mukana ruukun pohjassa olevasta rei`ästä.

2. Hammaslanka köynnöspidikkeenä

Joustavuutensa ja huomaamattomuutensa takia hammaslanka toimii erinomaisesti villiviiniköynnöksen sitomisessa sitä kannattelevaan tukisäleikköön.

3. Käsipyyhe kukkien kastelijana

Pidä huonekasviesi kosteutuksesta huolta silloinkin kun olet loman ajan poissa kotoa. Aseta altaaseen tai laakeaan ja tasaiseen astiaan muutama sentti vettä, ja aseta veden päälle paksu käsipyyhe. Kastele sitten huonekasvisi, ja aseta ne pyyhkeen päälle. Pyyhkeestä imeytyy kosteutta kasviin, ja se pysyy hyväkuntoisena pitkään.

4 Jogurttipurkki siemenruukkuna

Pistele jogurttitölkin pohjaan muutama reikä joista vesi pääsee poistumaan, ja istuta siemenet sitten kuppiin normaaliin tapaan. Näin sinun ei tarvitse ostaa erikseen pienikokoisia kukkaruukkuja siementen istutusta varten.

5. Muovipussit polvisuojina

Puutarhaa hoitaessa tulee usein kyykittyä ja kontattua likaisessa maassa niin, että housut likaantuvat lähes poikkeuksetta. Sido tällä kertaa muovipussit polviesi ympärille suojelemaan housujasi multatahroilta ja mahdollisilta rei`iltä. Samalla pehmustat polvesi, jotka kova maa saa helposti mustelmille.

6. Palasaippua kynsienpuhdistajana

Puutarhaa hoitaessasi pidät kynnenalusesi kätevästi puhtaana hankaamalla sormiisi kuivaa palasaippuaa ennen mullan käsittelyä. Näin kuiva palasaippua tunkeutuu kynsiesi alle ja estää mullan pääsyn sinne. Puutarhatyöt lopetettuasi peset saippuan normaalisti pois haalean veden alla.

7. Banaaninkuori kukkalannoitteena

Hautaa banaaninkuori noin 2-3 sentin syvyyteen maaperään ruusupensaan alle. Banaaninkuori sisältää kaliumia, joka ravitsee kasvia ja auttaa sitä taistelemaan sairauksia vastaan.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja