”Kukaan ei välittänyt” – äiti piteli 25 minuuttia kuollutta vauvaansa ennen kuin sairaalahenkilökunta ennätti paikalle

6:35

Uusiseelantilainen Jamie Bowman joutui synnyttämään kohtuun kuolleen lapsensa vain äiti tukenaan. – On oksettavaa, että ihmiset voivat kohdella äitejä näin ja päästä pälkähästä, hän sanoo.

Vanhemmat, jotka ovat menettäneet lapsensa kohtukuoleman takia, kokevat useasti, että heitä ei ymmärretä ja heidän suruaa vähätellään. Eva Kela tapasi 2016 Juha Itkosen, jonka tytär kuoli kohtuun.

Kun uusiseelantilainen Jamie Bowman asteli sairaalaan, hän oletti saavansa apua. Bowman oli kokenut hirveän menetyksen: hänen lapsensa oli kuollut kohtuun.

Bowman ohjattiin synnyttämään, mutta naisen mukaan häntä ei avustettu mitenkään, kertoo Stuff-sivusto.

"Minun piti selittää neljälle tai viidelle henkilökunnan jäsenelle, miksi olin siellä"

Kamala kokemus alkoi jo kahdeksan päivää aiemmin, kun Bowman sai tietää vauvansa menehtyneen. Hän meni sairaalaan seuraavana päivänä tiedon saatuaan.

– Kun saavuin ensiapuosastolle 8.45 aamulla, kellään ei ollut aavistustakaan siitä, kuka olen. Minun piti selittää neljälle tai viidelle henkilökunnan jäsenelle, miksi olin siellä, Bowman kuvailee.

Lopulta Bowman tutkittiin ja lähetettiin kotiin. Hän palasi vasta viiden päivän kuluttua ottamaan lääkityksen, joka päättäisi raskauden.

– Silloin poikani oli ollut menehtyneenä sisälläni jo luoja ties miten kauan, oli päiviä siitä, kun olin saanut tietää. Jouduin odottamaan kokonaisen viikon, kun lapsi oli jo kuollut, Bowman kertoo.

"En voi sanoin ilmaista, miten traumaattista tämä oli"

Lopulta Bowman sai annoksen lääkettä. Hän odotti hoitoa synnytyshuoneessa.

– En voi sanoin ilmaista, miten traumaattista tämä oli – se, että minut ohjataan synnytystilaan, kun olin kokenut sen, mitä olin kokenut. Aloin saada paniikkikohtauksia, joita en ollut saanut koskaan aiemmin.

Bowman kuitenkin lähetettiin taas kotiin.

Lopulta, päivien kuluttua, Bowmanin äiti ajoi hänet sairaalaan, missä synnytys käynnistyi.

Bowmanin äiti pyysi hoitajilta apua, mutta meneillään oli vuoronvaihto. Hoitajat lupasivat tulla auttamaan mahdollisimman pian.

Henkilökunnalla oli "kiire"

Bowman kertoo kuitenkin synnyttäneensä vain äiti tukenaan; synnytyksen jälkeen hän piteli kuollutta lastaan 25 minuuttia, ennen kuin paikalle saapui hoitaja.

Henkilökunta oli Bowmanin mukaan todennut, että he olivat "kiireisiä" ja tulisivat tapaamaan häntä "pian".

– Tämä kokemus oli valmiiksi niin surullinen ja kammottava. Koen, että terveydenhoitojärjestelmämme petit minut täysin, Bowman sanoo.

– Kukaan ei välittänyt lainkaan siitä, mitä olin kokenut, eikä kukaan halunnut auttaa. On oksettavaa, että ihmiset voivat kohdella äitejä näin ja päästä pälkähästä. Koimme olevamme täysin yksin eikä yksikään ihminen halunnut auttaa.

Bowman teki kohtelustaan valituksen. Tapausta tutkitaan.

Lähde: Stuff.co.nz

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja