"Ajattelin, että lähtisin sieltä ilman vauvaa" – äiti sai synnytyksestä niin pahat traumat, että halusi kuolla

8:11

Kun Alex Flowersn synnytys oli kestänyt 23 tuntia, hänestä alkoi tuntua, ettei vauva liiku tavalliseen tapaan. Kätilön vaihtumisesta alkoivat ongelmat, jotka seurasivat naista pitkään.

Odotettu vauva-arki olikin syvältä! Yllä olevalla videolla tunnetut bloggaajat rikkovat tabua ja äitimyyttiä.

Alex Flowers synnytti lapsensa vuonna 2013. Hänen synnytyksensä oli traumaattinen kokemus, josta Flowers kärsi pitkän ajan, kertoo BBC.

Flowersin mukaan ongelmia syntyi, kun sairaalassa vaihtui vuoro kesken hänen pitkään kestäneen synnytyksensä. Kätilö vaihtui kesken kaiken, ja kun syntymää oli odotettu 23 tuntia, Flowersista alkoi tuntua, ettei vauva liiku tavalliseen tapaan.

"Jos ette kuuntele minua, lapsi tulee kuolemaan"

Flowersin mukaan kätilö kuitenkin vain sanoi hänen miehelleen "älä huoli, kyseessä ovat vain synnyttävän naisen tuskat" ja jätti sitten Flowersin sanat huomiotta.

– Ajattelin "minulla ei ole mitään kontrollia tähän", ja kaikelle, mitä sanoin siitä, että vauvalla voisi olla jokin hätä, hän melkein tuhahteli, pyöritteli silmiään ja sanoi kaiken olevan normaalia, Flowers muistaa.

– Kaksi tuntia sen jälkeen, kun aloin sanoa, että jokin on vialla, tartuin aviomieheeni ja sanoin: "Jos ette kuuntele minua, lapsi kuolee". He tarkistivat asian sen jälkeen, ja vauvan sydän oli melkein pysähtynyt.

"Ajattelin, että lähtisin sieltä ilman vauvaa"

Flowers kiidätettiin leikkaussaliin. Hänelle sanottiin, ettei nukuttamiseen ole aikaa.

– Mutta minä olin jo luovuttanut ja ajattelin, että lähtisin sieltä ilman vauvaa. Päässäni hän oli jo mennyt ja oli liian myöhäistä tehdä mitään, hän kuvaa.

Ongelmat eivät loppuneet siihen. Lapsi vedettiin ulos pihdeillä. Hän voi hyvin, mutta Flowers kärsi repeämistä ja verenvuodosta. Hänen istukkansa ei suostunut tulemaan ulos kokonaan, tikit laitettiin väärin ja ne piti korjata myöhemmin.

Tästä huolimatta hänet kotiutettiin seuraavana päivänä.

Vajosi synnytyksenjälkeiseen masennukseen

Flowers vajosi synnytyksen jälkeiseen masennukseen eikä kyennyt nostamaan vauvaa syliinsä kuuteen viikkoon.

– En oikeasti kyennyt selviämään, ja 18 kuukauden kuluttua yksi parhaista ystävistäni löysi minut istumasta keittiön lattialla sanoen, että haluan kuolla, ja olin varma siitä, että tyttäreni tulee kuolemaan tai että hänet voidaan viedä minulta.

Muita synnyttäjiä Flowers kehottaa kovaäänisyyteen

Nyt Flowers syö lääkitystä ja on käynyt terapiassa. Hän tuli myöhemmin uudelleen raskaaksi ja koki sen vuoksi kauhun tunnetta, koska ei halunnut kokea samaa avuttomuutta uudelleen.

Muita synnyttäjiä Flowers kehottaa olemaan kovaäänisiä, mikäli he joutuvat samaan tilanteeseen.

– Sinun täytyy avata suusi heti eikä antaa asioiden mennä siihen pisteeseen, että kaikki muuttuu synnytyksen jälkeiseksi masennukseksi. Huolesi ovat päteviä ja on tärkeää, että paikalla kanssasi on joku, joka ei pelkää puhua puolestasi.

Oletko kokenut vastaavaa? Kerro oma kokemuksesi pieleen menneestä synnytyksestä:


Lähde: Bbc.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja