Kuka olisi uskonut, että pakettiautoon mahtuu parturi – veljekset keksivät uuden idean ja ovat jo laajentamassa toimintaansa

2:14
MTV Uutiset tilasi liikkuvan parturin toimitukseen. Katso videolta miltä liikkuva parturi näyttää!

Nykyään parturin voi tilata pääkaupunkiseudulla kotiovelle asti. Barber Mobile -yrityksestä voi varata ajan netistä, ja musta pakettiauto kaartaa paikalle annettuun osoitteeseen. Ulospäin auto näyttää melko tavalliselta pakettiautolta, mutta sisältä avautuu viimeisen päälle laitettu parturisalonki.

Barber Mobile -yrityksen takana ovat Ahmed ja Mohammed Al-Khayyat, jotka saivat idean liikkuvaan parturiin yhdessä.

– Ajattelimme, että liikkuva parturi sopii kiireisten ihmisten elämään, veljekset kertovat

Työnjako on selvä: Mohammed leikkaa hiukset, ja Ahmed hoitaa toimisto- ja markkinointipuolen. Tällä hetkellä veljekset yrittävät saada yritystään paremmin tunnetuksi, sillä varauskalenteri ei ole aivan täynnä. Parturi perustettiin pahimpaan korona-aikaan kuluvan vuoden maaliskuussa, mutta luotto uudenlaiseen yritykseen on kova.

– Asiakkaita on koko ajan enemmän, tavoitteenamme olisi saada kymmenen asiakasta päivässä, Mohammed Al-Khayyat kertoo.

Pakettiautoparturista löytyy kaikki mitä tarvitsee

Moni voi ihmetellä, miten parturissa hoidetaan esimerkiksi hiusten pesu. Autossa on vesisäiliö, ja vedenlämmitin, eli hiusten pesu onnistuu kyllä. Likavedet eivät suinkaan valu maahan, vaan autossa on vesitankki, johon likavedet menevät. Tällä hetkellä tankki pitää tyhjentää noin kymmenen päivän välein.

Tyylikkääseen sisutukseen kuuluvat myös pieni jääkaappi sekä kahvinkeitin parturitarvikkeiden lisäksi. Parturintuoli on mukava ja taustalla soi musiikki, niin kuin muissakin partureissa.

– Meillä on lämmitin ja eristetyt seinät, jotta talvella ei tule kylmä. Ilmanvaihto toimii myös salongin etu- sekä takaosasta, ja tarvittaessa ikkunat saa avattua, juttelee Ahmed Al-Khayyat hiustenleikkuun lomasta.

Tällä hetkellä sähkö tuotetaan generaattorilla, mutta sen ääni ei häiritse parturin sisäpuolella.

Yritys laajenee, toinen auto tulossa

Veljekset haluavat laajentaa toimintaansa, sillä tällä hetkellä hiustenleikkuuta on tarjolla ainoastaan miehille.

– Olemme tilanneet toisen auton, ja sen tarkoituksena on palvella sekä naisia että miehiä, Mohammed AL-Khayyat sanoo.

Veljekset todella uskovat toimintaansa, sillä pakettiauton muuttaminen parturiksi tai kampaamoksi ei ole halpaa lystiä. Ensimmäinen auto maksoi 45 000 euroa, ja toinen, paremmin varusteltu malli, kustantaa jopa 60 000 euroa.

– Toiseen autoon suunnittelimme parannuksia. Siihen tulee esimerkiksi ikkuna salongin puolelle. Tarkoituksena on myös tuottaa sähkö akuilla, sekä asentaa aurinkopaneeleita, jotta generaattoria ei enää tarvita, markkinoinnista vastaava Mohammed Al-Khayyat kertoo.

Uusi auto on veljesten mukaan valmis ajoon jo reilun kuukauden päästä, joten pian myös naiset pääsevät palvelun asiakkaiksi.

MTV Uutiset testasi, miten liikkuva parturi toimii. Auto oli ennalta sovitussa osoitteessa täsmällisesti, ja pakettiauton ovella odotti korona-ajan hengen mukaisesti maskiin sonnustautunut parturi. Hiustenleikkuu onnistui sujuvasti alle puolessa tunnissa., kunnes parturiauto jatkoi matkaansa seuraavaan osoitteeseen.

Katso videolta toimittajamme käynti liikkuvassa parturissa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja