Kuinka viehättävä olet muiden silmissä? Yllättävällä asialla suuri vaikutus

Tuoreen saksalaistutkimuksen mukaan aivojen palkitsemisjärjestelmä aktivoituu, jos koemme ymmärtävämme toisen ihmisen lähettämiä tunnesignaaleja. 

Tuoreen saksalaistutkimuksen mukaan viehätymme erityisesti ihmisistä, joiden kanssa koemme olevamme samalla aaltopituudella emotionaalisesti. 

Tutkijaryhmä halusi selvittää, onko meillä olemassa jonkinlainen neuromekanismi, joka auttaa meitä lukemaan toisen ihmisen tunteita ja viehättymään niistä. 

He valitsivat 90 ihmistä katsomaan videosisältöä naisista, jotka ilmaisivat surua tai pelkoa kasvojensa avulla. Videoiden katselun jälkeen koehenkilöt analysoivat naisten kokemia tunteita ja sitä, miten varmoja he itse olivat analyysinsa paikkansapitävyydestä. Lisäksi tutkijat seurasivat koehenkilöiden aivotoimintaa kokeen ajan. 

"Aivojen palkitsemisjärjestelmä syttyy tuleen"

Selvisi, että mitä varmempi koehenkilö oli naisen tunteista, sitä viehättävämmäksi tämä hänet koki. Näin vahvasti kokevilla aktivoitui myös aivojen palkitsemis- ja mielihyväkeskus voimakkaampana kuin muilla. 

– Henkilön viehättävyys näyttäisi olevan niin lähettäjän kuin vastaanottajan välisestä sopivuudesta kiinni, mikä tekee löydöstämme tekee erityisen jännittävän. Jos lähettäjän tunnesignaalit ymmärretään tehokkaasti vastaanottajan aivoissa, aivojen palkitsemisjärjestelmä syttyy tuleen ja viehättyy lähettäjästä, kertoo tutkimusta johtanut Silke AndersTime-lehden haastattelussa. 

Lyypekin yliopistossa työskentelevä Anders muistuttaa, että toisen ihmisen tunteiden ja syy-seuraus-suhteiden ymmärtäminen on avain sosiaalisen kanssakäymisen onnistumiseen. 

– Saavuttaakseen yhteisiä päämääriä, puolisoiden on ymmärrettävä ja myös jatkuvasti päivitettävä rakkaansa tarkoitusperiä ja motivaatioita, ymmärtää toisen käytöstä ja muokata omaa käyttäytymistään siihen sopivaksi. 

Video: Näillä keinoilla suomalaisnaiseen ei saa tehtyä vaikutusta.

Lue myös:

    Uusimmat