Kuinka valita oikeanlaiset silmälasit? Tyyliasiantuntija antaa kolme vinkkiä kehysten valintaan: "Yksi lempiväreistäni, sopii todella monelle"

Silmälasien hankinta ei useinkaan ole helppoa eikä halpaa – minkälaiset lasit asiantuntijat valitsisivat Viiden jälkeen -ohjelman juontajille? 10:05
Mitkä asiat tulisi muotitoimittaja Jaakko Selinin mukaan muistaa silmälasikaupoilla? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Jokainen silmälaseja käyttävä tietää, että oikeanlaisten lasien valinta voi olla olla joskus todella vaikeaa. Viiden jälkeen -ohjelmassa haastetta lisättiin lähettämällä kahteen optikkoliikkeeseen juontajien kuvat ja seuraavanlainen tehtävä: kuvien perusteella optikkoliikkeiden tuli valita juontajille sopivat silmälasikehykset.

Viiden jälkeen -ohjelman juontajat Mikko Suursalmi ja Ripsa Koskinen-Papunen laitettiin yllätystehtävän eteen, kun he molemmat pääsivät suorassa lähetyksessä testaamaan neljää erilaista silmälasikehystä yhdessä muotitoimittaja Jaakko Selinin opastuksella.

Esimerkiksi Suursalmelle oli valittu yhdeksi vaihtoehdoksi hänen silmiensä väriä heijastavat kehykset, jotka saivat muotitoimittajalta kehuja. 

– Minä sanon tätä väriä savunharmaaksi. Ammattilaisten kesken sitä sanotaan myös kristalliksi, sillä siitä näkee läpi – se on kirkas ja kuulas. Se on yksi lempiväreistäni optisella alalla, sillä se sopii todella monelle.

Selin antoi lähetyksessä myös vinkkejä oikeanlaisten silmälasien valintaan. Hänen mukaansa silmälasikaupoilla kannattaa pitää ainakin kolme asiaa mielessä, minkä avulla voi selvittää, sopivatko kehykset juuri omiin kasvoihin.

– Katsokaa ensin, istuvatko lasit nenältä. Kehyksen pitäisi olla niin, että se lepää koko nenällä.

Mitkä kaksi muuta asiaa tulisi Selinin mukaan muistaa silmälasikaupoilla? Entä miltä näyttivät optikkoliikkeiden juontajille valitsemat kehykset? Katso koko haastattelu artikkelin yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat