Kuinka tyynesti itse kuuntelisit? Voittajalle soitettiin kansallishymnin sijaan ivalaulu

Kazakstanin ampumaurheilumaajoukkue on vaatinut anteeksipyyntöä kuwaitilaisilta kisajärjestäjiltä, kun nämä soittivat kazakkivoiton jälkeen laulun huumorielokuva Boratista virallisen hymnin sijaan.

Järjestäjien moka koettiin, kun Maria Dmitrienko seisoi palkintopallilla voitettuaan sarjansa kansainvälisessä kisassa Kuwaitissa. Dmitrienkoa tapaus hymyilytti, mutta järjestäjillä oli selittelemistä.

Borat on brittikoomikko Sacha Baron Cohenin tähdittämä elokuva kazakstanilaisen journalistin seikkailuista Yhdysvalloissa. Elokuvassa kazakstanilaista elämänmenoa kuvataan välillä varsin värikkäin kääntein.

Pilaversion sanoissa Kazakstanissa todetaan muun muassa olevan alueen siisteimmät prostituoidut ja irvaillaan muiden maiden johtajia pikkutytöiksi. Väärän hymnin kanssa tapahtunut palkintojenjako on päätynyt muun muassa YouTubeen.

Palkinnot jaettiin kuitenkin myöhemmin uudelleen, oikean kansallishymnin säestyksellä.

Väärä kansallislaulu ei ensimmäistä kertaa

Kazakstanin valmentaja Anvar Yunusmetov kertoi Tengrinews- uutistoimistolle järjestäjien soittaneen myös väärän kansallislaulun Serbialle.

Tengrinewsin mukaan myös kazakstanilaisille itselleen on sattunut lähes vastaavanlainen moka oman kansallislaulunsa kanssa. Tämän kuun alussa Kostanayssa järjestetyillä hiihtofestivaaleilla piti soittaa maan kansallishymni, mutta kaiuttimista lähtikin pauhaamaan Ricky Martinin "Living La Vida Loca". Oikea kappale saatiin kuitenkin päälle muutaman sekunnin jälkeen.

(MTV3 - STT - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat