"Kuinka tehdä limaa?" – lasten uusin leikki sotkee joka paikan

1:09

Nuorten villitykset vaihtelevat tasaisin väliajoin, ja tällä hetkellä monen kotona valmistetaan limaa!

Katoavatko teiltäkin kaapeista partavaahdot, perunajauhot, shampoot ja maissitärkkelykset? Oletko miettinyt, mistä jälkikasvun yllättävä kiinnostus kodin eri tarvikkeisiin oikein kumpuaa?

Kyse on limasta. Liman koostumus voi vaihdella riippuen sen ainesosista, mutta yksi asia on varma: sen valmistamisen jäljiltä koti on sotkuinen. Eräs yleinen piirre limatrendissä onkin se, että sen tekeminen on hauskaa, mutta sotkujen siivoaminen jää yleensä muille.

Lima onkin herättänyt paljon keskustelua sotkuista kotia ja kaapeista katoavia ainesosia ihmettelevien vanhempien keskuudessa. Esimerkiksi suositun Huono Äiti -bloggarin Facebook-sivuilla lima herätti keskustelua 130 kommentin voimin.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä

"Ekana ku tulee kotiin töistä, on siivottava mönjää milloin mistäkin. Sitä on ihan joka paikassa, kaikissa sateenkaaren väreissä. Ja kaikki piilarinesteistä ruokasoodaan ja partavaahdosta perunajauhoihin aina loppu."

"Kaikki paikat täynnä epämääräisiä klönttejä ja keittiö täynnä jauhoja. Suihkuhuone oli yks päivä shampoon vallassa."

"Huhuh, on todellakin tehty, salassa ja luvalla. Ja keittiö, suihkuhuone, kodinhoitohuone ja tyttären huonekin sen näköinen. "Slaimiin" laitettu juurikin liimaa, partavaahtoa, pottujauhoa, elintarvikevärejä ja mitä lie muuta??? Vaan nyt ei enää tehdä, ainakaan vähään aikaan."

Kommentteja Huonon Äidin päivityksen alla.

Vinkkejä valmistukseen löydät eri blogeista ja keskustelupalstoilta. Huono Äiti huomauttaakiin blogipäivityksessään, että liman suosiosta kertoo sekin, että Googlekin tarjoaa kuinka-sanalle etsivälle nopeasti "Kuinka tehdä limaa" -hakutulokseksi.

Otsikon alta löytyvällä videolla lima valmistetaan niin yksinkertaisin ja turvallisin ainesosin kuin mahdollista: perunajauhoista ja vedestä.

Perunajauhoihin voi sotkea myös shampoota tai omia kokeiluja voi tehdä maissitärkkelyksen, partavaahdon, liiman tai jopa piilolasinesteen avulla. Koostumus voikin vaihdella, mutta pääasia on se, että liman käsittely on hauskaa. Sen voi pyöritellä hauskaksi palloksi muovailuvahan tavoin, mutta yhtäkkiä se levähtääkin nestemäisenä käsistäsi. Lima voi olla venyvämpää sorttia. Taivas on rajana näissä kokeiluissa – ja liman väriäkin voi vaihdella elintarvikevärin avulla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja