Helsingissä voidaan päästä pandemian perustasolle nopeallakin aikataululla – pormestari Vapaavuori antoi toiveikkaan lausunnon ensi viikosta

2:00
Milloin Helsinki siirtyy perustasolle koronavirusepidemiassa? Katso Vapaavuoren arvio videolta

Pormestari Jan Vapaavuori otti tiedotustilaisuudessa kantaa muun muassa koulujen päättäjäisviikonloppuun.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori järjesti tiedotustilaisuuden pääkaupunkiseudun koronavirustilanteesta.

Tilaisuudessa oli mukana Helsingin nuorisoneuvoston tiedottaja Iris Kässi, joka kertoi koululaisten koronaturvallisesta kesäloman vietosta ja nuoria koskevista koronarajoituksista. 

Voit lukea tästä artikkelista tiedotustilaisuuden sisällöstä tarkemmin.

17.22: Vapaavuori muistuttaa vielä siitä, että rajoitukset otettiin käyttöön asteittain. Siksi myös purkaminen tapahtuu asteittain. Koska tartuntoja on edelleen ihmisten keskuudessa, rajoituksia ja suosituksia on noudatettava.

17.20: Helsingin nuorisoneuvoston tiedottaja Iris Kässi muistuttaa, että päättäjäispäivässä on noudatettava suosituksia ja rajoituksia. Tapaamiset on hyvä pitää vain pienessä piirissä omilla kotikulmilla. Kokoontumisia keskustaan ei suositella.

17.16: Koulujen päättäjäisviikonloppu häämöttää parin päivän päässä. Vapaavuori muistuttaa, että isoja kokoontumisia on edelleen syytä välttää. Yhdessä poliisin kanssa Vapaavuori toivoo maltillista juhlintaa. Poliisi valvoo päättäjäisviikonloppua tehostetusti.

17.11: Helsinki luetaan edelleen leviämisvaiheeseen. Kriteereistä täyttyy kuitenkin enää vain yksi eli ilmaantuvuusluku. Helsingin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 68. Ilmaantuvuusluvun tulee olla alle 50, jotta kaupunki siirtyy perustasolle. Seuraavien muutamien viikkojen aikana pääkaupunkiseudulla voitaisiin Vapaavuoren mukaan päästä pois leviämisvaiheesta. Jos tilanne kehittyy suotuisasti muutos voi tapahtua jo ensi viikolla, Vapaavuori arvioi.

17.06: Tällä viikolla on tehty höllennyksiä rajoituksiin. Uusimpia avattuja paikkoja ovat esimerkiksi kirjastot, museot ja uimahallit. Vapaavuoren mukaan rajoitusten purkaminen on sujunut hyvin.

17.05: Pormestari Vapaavuoren mukaan Helsinkiin on tulossa hyviä määriä rokotteita tulevilla viikoilla. Rokotusajan voivat varata itselleen tällä hetkellä 35–39-vuotiaille. Rokotekattavuus vanhimmissa ikäluokissa on korkea. Ensi viikolla ajanvaraus 30–34-vuotiaille avautuu.

17.02: Helsingin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 68. Viime viikolla luku oli 69. Testauksen määrä on pysynyt hyvällä tasolla. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut yli 285 000 helsinkiläistä.

Artikkelia muokattu 3.6.2021 kello 17.38 korjaamalla rokoteajanvaraukseen liittyvät ikäluokat. Ajan rokotukseen voivat ensi viikolla varata 30–34-vuotiaat, ei 35–39-vuotiaat kuten tekstissä aiemmin väitettiin.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja