Mainos

Kuinka paljon tekstailet puolisosi kanssa? Tämän se paljastaa parisuhteestasi

Toisilleen läheisten ihmisten, perheenjäsenten, ystävien tai puolisoiden viestittely kertoo yllättävän paljon heidän luonteestaan.

Tiesitkö, että tapasi tekstata viestii paljon persoonastasi?

Ihmisten välisiä suhteita on tutkittu jo vuosikymmeniä kiintymyssuhdeteorian avulla. Teorian mukaan ihmisten käyttäytyminen suhteissa voidaan jakaa eri kiintymyssuhdemalleihin:

Turvallinen kiintymyssuhde

Heillä on vahva itsetunto. Tällaiset ihmiset sitoutuvat helposti parisuhteeseen, eivätkä vaadi jatkuvasti varmistusta muilta ihmisiltä siitä, että ovat tärkeitä.

Turvaton kiintymyssuhde

He ovat epävarmoja itsestään. He tarvitsevat jatkuvasti varmistusta muilta ihmisiltä. He potevat ahdistusta, kun joutuvat eroon rakkaistaan.

Välttelevä kiintymyssuhde

He ovat hyvin itsenäisiä. Tällaiset ihmiset haluavat usein johtaa. He pitävät etäisyyttä muihin ihmisiin.

Runsas viestittely kertoo epävarmuudesta

Vuonna 2014 julkaistussa tutkimuksessa selvitettiin, millaisia tekstaajia erilaisiin kiintymyssuhdemalleihin kuuluvat ihmiset ovat.

Tutkimuksessa selvisi, että pariskuntien välinen viestittely vaihteli hyvin paljon: toisilla ei ollut ollenkaan tapana lähettää toisilleen viestejä – toiset taas lähettivät jopa satoja viestejä päivässä.

Tulosten perusteella turvallinen kiintymyssuhde tarkoitti sitä, että tekstareita lähetettiin kaikkein vähiten.

Vastaavasti kahteen jälkimmäiseen ryhmään kuuluvat ihmiset lähettivät enemmän viestejä parisuhteessa. Syyt paljastavat hurjan paljon ihmisen luonteesta.

Turvattomaan kiintymyssuhteeseen kuuluvat tekstailevat enemmän, sillä pelkäävät hylätyksi joutumista ja turvattomuuden tunnetta. Lisäksi he tarvitsevat jatkuvasti varmistusta sille, että heitä rakastetaan. Vaikka tekstaaminen ei olekaan yhtä intiimiä kuin kasvokkain keskusteleminen, se lievittää heidän potemaansa ahdistusta.

Tällaiset ihmiset tekstaavat puolisoilleen erityisesti heidän ollessaan pidempään erossa toisistaan He haluavat muistuttaa rakastavansa puolisoaan. Erossa oleminen esimerkiksi parin yön ajan ajaa heidät tekstaamaan pitkin päivää helpottaakseen oloaan.

Välttelevään kiintymyssuhteeseen kuuluvat tekstaavat useammin silloin, kun haluavat kontrolloida viestittelyn määrää. Kun tällaisen ihmisen puoliso lähtee viettämään viikonloppua kavereidensa kanssa, tekstaaminen tarkoittaa kysymyksien lähettämistä: ”Missä olet nyt?” tai ”Kenen kanssa olet?” kuuluvat näihin.

Kysymyksillä vastapuoli haluaa hallita tilannetta ja tietää, mitä toinen tekee. Tämä saa heidän olonsa tuntumaan turvallisemmalta. Koska tällaisille ihmisille tunteiden paljastaminen kasvotusten on vaikeaa, he saattavat myös yllättäen lähettää useita viestejä, joissa kertoo tunteistaan. Erossa oleminen voi tehdä tunteiden paljastamisesta siis helpompaa.

 

Lähde: Lifehack

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.