Kuinka naisen pitäisi käyttäytyä mökillä? Miehet vastaavat

Kesä on mökkeilyn aikaa. Uudessa parisuhteessa roolit eivät kuitenkaan usein ole aivan selkeät. MTV Lifestyle otti selvää, millaista mökkeilijää mies arvostaa.

”Tuore poikaystäväni kutsui minut mökilleen viettämään juhannusta. Minua kiinnostaisi tietää, millaista ”mökkeilijää” mies arvostaa? Pitääkö olla touhukas ja luonnonkaunis emäntä vai saanko olla rohkeasti oma itseni? En osaa kuvitella, etten meikkaisi yhtään, sillä suhteemme on tuore ja tutustun ensi kertaa poikaystäväni kavereihin. Myös bikineissä keikistely hänen kavereidensa edessä ahdistaa”, nimimerkki Stadin likka kysyy.

Näin miesraati vastasi:

"Jos tuollaiset asiat oikeasti mietityttää, niin ehkä on parempi ettet lähde sinne mökille ollenkaan."
– Mies, 35, naimisissa

"Eiköhän oo fiksuin olla ihan oma ittensä, semmonen esittäminen paistaa läpi ja ei kai se pitkässä juoksussa kannata muutenkaan. Mikään eräjorma ei varmasti tarvitse olla, kun monesti miehet haluavat hoitaa sellaiset hommat mökkireissuilla itse, mutta jos tekemistä on paljon, niin totta kai kannattaa tarjota apua ja yrittää tehdä oma osansa.

Sellainen rantatuolissa käristyvä prinsessa olisi varmaan sama jättää kotiin kaupunkiin auringonottoon."
– Mies, 26 parisuhteessa

"Dear Stadin likka, ole oma itsesi, älä esitä. Paitsi jos se oma itse on semmoinen prinsessa joka kököttää koko juhannuksen sisällä koska "väyväy hyttyset". Siinä tapauksessa esitä, että arvostat tuoreen poikaystävän seuraa enemmän kuin mukavuutta.

Saa meikata, ei miehet sitä enää (ääneen) ihmettele elleivät ne ole 17-vuotiaita. Eikä biksuissa tarvitse keikistellä, senkus juokset sinne järveen kiljuen ja vedät sitten pyyhkeen päälle.

Sitä paitsi juhannuksena sataa ja on kuus astetta lämmintä, että kyllä ne bikinit olisi vähän oudot."
– Mies, 30, juuri eronnut

"Nythän kyseessä ei ole perusmökkeily eli on enemmän häslinkiä niin sanotusti. Mökillä voi silti olla oma itsensä, eikös poikaystäväsi ole kanssasi, koska olet oma itsesi etkä joku muu?

Osannet olla rannalla oma itsesi bikineissä, se on kuitenkin julkisempi paikka kuin mökki. Etkä varmaankaan ole ainoa nainen siellä vaan voisin olettaa, että poikaystäväsi kavereilla on myös tyttöystäviä mukanaan? Voit ottaa vähän mallia heistä, kuinka pukeutuvat. Jos et täysin bikineissä halua olla, niin shortsit jalkaan ja bikinien yläosa käyttöön, sitten ei tarvitse olla niin vähissä, mutta saat aurinkoa kuitenkin.

Mitä tulee käyttäytymiseen, niin totta kai on hyvä auttaa esimerkiksi ruuan tekemisessä, ellei paikalla ole virallista kokkia, joka haluaa tehdä asioita itse. Avulias saa olla, se on kohteliasta, mutta kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Hyvin se menee."
– Mies, 32, sinkku

"Aina kannattaa olla oma itsensä! Mutta kannattaa silti myös elää tilanteen mukaan; ainakin itse katsoisin hieman kieroon, jos tyttöystäväni tulisi mökille täysi bilemeikki päällä, rakennekynsineen ja hiuslisäkkeineen, korkkarit jalassa.

Perus meikkaaminen on mielestäni ok ihan missä tahansa. Paras on, kun ottaa rennosti ja menee porukan mukana, liiallinen touhukkuuskin saattaa vaikuttaa hieman yliyrittämiseltä ja esittämiseltä eli jos et esimerkiksi ole koskaan pilkkonut puita tai sytyttänyt saunaa niin en usko, että kannattaa väkisin yksin yrittää vaan yhdessä porukassa.

Itse ainakin arvostan naisessa aloitteellisuutta ja touhuissa mukana olemista, mutta sellainen "haluan väkisin tehdä kaikki asiat itse"-mentaliteetti tuntuu keinotekoiselta ja alkaa ärsyttää pidemmän päälle.

Bikineistä sanoisin samaa kuin muustakin eli kun on oma itsensä eikä stressaa tilannetta niin onnistuu. Toki se voi olla aluksi hankalaa uusien ihmisten seurassa, mutta terveellä itsetunnolla varustettu nainen pärjää missä vain, vaikka ilman vaatteita. Ja jättää ne poikaystävän kavereiden mahdolliset kommentit ja mielipiteet omaan arvoonsa. Turha on hikoilla sen takia, että joku mahdollisesti arvostelee ulkonäköä. Kun pystyy olemaan ajattelematta koko asiaa ja ottaa rennosti, niin se näkyy ulospäin itsevarmuutena ja se on hyvä juttu!"
– Mies, 36, naimisissa

Lue myös:

    Uusimmat