Kuinka käy jääkuningatar Elsan? Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää Frozen 2 -elokuvasta!

Vuonna 2013 ensi-iltansa saanut Frozen-elokuva on kaikkien aikojen menestynein Disney-animaatio.

Jääkuningatar Elsasta ja prinsessa Annasta kertova Frozen-elokuva on hurmannut niin lapset kuin aikuisetkin ympäri maailman.

Ensimmäinen kokopitkä elokuva julkaistiin vuonna 2013 ja seitsemän minuutin mittainen lyhytanimaatio Frozen Fever näki päivänvalon vuonna 2015.

Viime keväänä varmistui, että Frozen todella saa kokopitkän jatko-osan, kun prinsessa Annalle äänensä antanut Kristen Bell vahvisti, että uuden elokuvan ääninauhoitukset ovat alkamassa.

Jatko-osasta on tähän mennessä irronnut vain vähän varmaa tietoa, joten siihen liittyy luonnollisesti jo nyt villejä spekulaatioita aina lesboprinsessoista traagisiin kuolemiin.

Mitään varmaa ei tietysti voi sanoa ennen ensi-iltaa, mutta MTV.fi keräsi kasaan kaikki tiedossa olevat faktat ja herkullisimmat huhut. 

1. Frozen 2 -elokuva ei ilmesty ennen vuotta 2018

Sen jälkeen, kun ensimmäiselle Frozen elokuvalle näytettiin vihreää valoa, kesti vielä kaksi pitkää vuotta, ennen kuin elokuva näki ensi-iltansa.

Vaikka Disney haluaisikin kiiruhtaa tuottoisan jatko-osan tekemistä, tuotannon kädet ovat täynnä muiden projektien kanssa, sillä ennen Frozen 2 -elokuvaa on ilmestymässä vielä kolme muutakin Disney-elokuvaa.

Näin ollen Frozenin jatko-osaa ei tulla näkemään todennäköisesti vielä pariin vuoteen.

– Emme vaadi nopeutta, vaadimme erinomaisuutta, Disneyn toimitusjohtaja Robert Iger totesi tammikuussa.

2. Tähtinäyttelijät äänessä myös jatko-osassa

Frozenin ensimmäisessä osassa Elsaa ääninäytteli Idina Menzel ja Annaa Kristen Bell. Molemmat ovat vahvistaneet olevansa mukana myös jatko-osassa – kunhan lakimiehet saavat päätettyä kaksikon palkoista.

Frozen on kaikkien aikojen tuottoisin animaatioelokuva ja Bell sekä Menzel ovat varsin suuri osa menestystä. Menzelin tulkinta elokuvan tunnuskappaleesta Let It Go on myynyt huomattavasti enemmän kuin Disneyn virallinen single, jonka laulaa Demi Lovato.

Bellin suloisia tulkintoja kappaleesta Do You Want To Build A Snowman on katsottu Youtubesta miljoonia kertoja.

Kaksikko voikin odottaa merkittävästi tuntuvampaa palkkiota Frozenin jatko-osasta.

3. Myös ohjaaja pysyy samana

Mestariteoksen luonut Jennifer Lee ohjaa myös myös jatko-osan. Hurraa!

4. Myös Olaf tekee paluun – ja löytää elämänsä rakkauden?

Kuka ei pitäisi kesää rakastavasta Olaf-lumiukosta? Elokuvassa Annalla on Kristoffinsa ja Elsa hallitsee kuningaskuntaansa, joten jatko-osaa ajatellen romanssipaineet ovat Olafin lumisilla harteilla.

Sivuroolista on kasvanut yksi elokuvan rakastetuimmista hahmoista ja se, että hän löytää itselleen kumppanin, on välttämätöntä niin juonen kuin oheistuotteiden myynninkin kannalta.

Olaf on myös suosittu fanikohde ja hänestä leivotaan esimerkiksi upeita kakkuja. Kumppani olisi mainio lisä näihinkin luomuksiin.

5. Uusi jatko-osa = uusi mekko!

Viime vuosina on myyty miljoonia ja taas miljoonia sinisiä mekkoja, joiden tarkoituksena on imitoida jääkuningatar Elsan upeaa tyyliä.

Niin ikoninen kuin sininen mekko onkin, suurimmalla osalla lapsukaisista on jo sellainen. Tuotanto ei todennäköisesti voi vastustaa kiusausta uuden tyylin luomisesta ja sen myötä kassavirran tasaisesta soljunnasta. Jo Frozen Fever -lyhytelokuvassa Elsan yllä nähtiin vihreä leninki.

Frozenin oheistuotteet ovat olleet todella kovassa huudossa jo vuosia. Pian ensi-illan jälkeen katastrofin ainekset olivat käsillä, kun Frozen-nuket myytiin loppuun ja vanhemmat päätyivät maksamaan nukeista satoja euroja Ebayssa.

6. Kuoleeko Elsa?

Tämä on yksi kuumimmista kysymyksistä jatko-osaa koskien: Kuoleeko Elsa, vai onko hän kenties jo kuollut?

Esimerkiksi Paddy Power -vedonlyöntisivuston mukaan todennäköisyys Elsan kuolemalle on 3/1, mikä on varsin paljon.

Toisaalta kuolema on myös kierrettävissä ja Elsan kohtalo voisi olla samanlainen kuin Annalla elokuvan ensimmäisessä osassa, eli aito rakkauden osoitus voi sulattaa jopa ikuisesta jäästä.

Todennäköisin vastaus on kuitenkin ei, Elsa ei kuole. Jos hän kuolisi, mahdollisuudet spin-off-sarjoihin ja oheistuotteiden markkinointiin kuolee hänen kanssaan ja Disney menettäisi mahdollisuudet tienata miljoonia.

Vanhemmilla voisi olla myös todella merkittäviä vaikeuksia saada lapsukaiset unille, mikäli Elsa menehtyisi.

7. Antakaa meille lesbokuningatar!

Frozenin brändiin kuuluu vahvasti tyttövoima ja tasa-arvo. Yhä vuonna 2016 on harvinaista se, että näin suuren budjetin elokuvan kaksi pääroolia ovat naispuolisia. Frozen kuitenkin osoitti, että tyttövoima myy – jopa paremmin kuin mikään muu.

Twitterissä alkoi kiertää viime keväänä vetoomus, jossa tuotantoa vaadittiin antamaan Elsalle tyttöystävä.

17-vuotias Alexis Isabel Moncada aloitti kampanjan ja sitä tukivat tuhannet ihmiset ja järjestöt.

Kampanjaa tuettiin muun muassa perustelemalla, että myös HLBTI-lapset tarvitsevat vahvoja ja suosittuja esikuvia.

Lue myös:

    Uusimmat