Kuinka kauan suhteen alkuhuuma kestää? Miehet vastaavat

AVA selvitti, kuinka kauan parisuhteen kuuluisa alkuhuuma kestää. Riittääkö perhosia vatsaan vielä puolen vuoden seurustelun jälkeenkin?

Nimimerkki Odessa kysyy: Kuinka kauan suhteen alkuhuuma kestää?

"Olen edellisen suhteeni (tämä oli ensimmäiseni) jälkeen löytänyt uuden miehen, jonka kanssa olen nyt ollut nyt reilut puoli vuotta. Alkuun mies halusi viettää tosi paljon aikaa kanssani, kehui koko ajan ulkonäköäni ja miten ihana olen. Laittoi sydämiä viesteihinsä, kertoi ikävöivänsä ja miten minun kanssani vietetty aika on parempaa kuin mikään muu tekeminen. Tämä kaikki on loppunut. Meillä on todella mukavaa yhdessä, seksi on hyvää yms, mutta nykyään tuntuu siltä että olen enää ajanviete niihin päiviin kun hänellä ei ole muuta tekemistä. Ymmärrän ettei alkuhuuma kestä loputtomiin, mutta puoli vuotta on aika lyhyt aika siihenkään että olisi mennyt vain liian arkiseksi koko touhu. Onko tämä vain jotain "kun nyt ollaan jo yhdessä niin voi taas jatkaa normaalia arkea" vai mistä on kyse..? Itse haluaisin molemmin puolin jatkaa mahdollisimman pitkään aktiivista "intoa toista kohtaan", mutta nyt tuntuu siltä että vaikka mitä viestittelisi niin vastauskin on kuin kaverille vain kirjoittaisi."

AVA selvitti, kuinka kauan miehet uskovat parisuhteen alkuhuuman kestävän. Näin asiaa kommentoitiin.

"Suhteen alkuhuuman kestäminen on ihan parikohtaista. On ymmärrettävää, että toivoisit alkuaikojen loputonta viesteilyä ja söpöilyä, mutta jossain vaiheessa arki alkaa painaa päälle kun suhteen status on varmistunut. Siihen on vain totuttava, koska sitä se yhteiselo loppujen lopuksi tulee olemaan. Voit toki ottaa asian esille ja toivoa enemmän huomaavaisuutta mieheltäsi. Tosin jos pyydät kohteliaisuuksia tai muuta, eivät ne ole enää spontaaneja ja menettävät osittain merkityksensä."
– Mies, 21, sinkku

"Kyllä minulla väkisinkin tulee mieleen se, että kyseinen kaveri on nyt menettänyt kiinnostuksensa. Tai yksi vaihtoehto on se, että häntä on alkanut parisuhteutuminen jännittää ja hän reagoi siihen perääntymällä. Koska selvästi vaikuttaa siltä, että molemmat osapuolet eivät ole aivan samalla viivalla tämän suhteen suhteen, niin olisi varmasti ihan paikallaan keskustella siitä. Keskustella lähinnä sitä kautta, että haluavatko molemmat samaa siltä suhteelta. Jos eivät, niin kyllä se sitten on varmasti hyvä olla tuhlaamatta energiaa tuohon sen enempää. Kyllä niitä miehiä löytyy, jotka jaksavat viettää tiiviisti yhdessä pidempäänkin kuin puolisen vuotta."
– Mies, sinkku, 30

"Alkuhuuma on hyvin suhteellinen käsite. Sitä ei voi lokeroida yhteen aikamääreeseen. Joillakin se kestää kuukausia, joillakin vuosia, joillakin koko suhteen ajan, sen pituudesta riippumatta.

Kannattaa miettiä suhteen jatko huolella ja kun olet tehnyt päätöksen – mikä se ikinä onkaan – puhua toisen kanssa. Puolen vuoden kohdalla – yleensä – alkaa vasta tutustua toisen oikeaan ja aitoon puoleen kun toinen alkaa hitaasti olla oma itsensä seurassasi ja asiat joko kehittyvät tai sitten kiintymys voi vähentyä. Jos haluat aiempien hetkien huuman takaisin, kannattaa selvittää onko se mahdollista.

Kannattaa myös ottaa huomioon, että osalle miehistä elämä on hyvää kun se on "hyvää ja normaalia". Eli kun arki menee mukavasti, ei ole turhaa draamaa, liikaa jännitystä tai jotain muuta minkä johdosta pitää olla koko ajan tahattomasti valppaana. Ja jos toinen ei anna merkkejä, mies luultavasti luulee että kaikki on hyvin ja arki jatkuu normaalina."
– Mies, avoliitossa, 31

"Jos todella on niin, että teillä ei nykypäivänä ole lainkaan alkuhuuman kaltaisia hyviä hetkiä, edes silloin tällöin, niin mieti suhdettasi vielä uudestaan.

Kyllähän se kaikista kiihkein vaihe usein eletään juuri tapaamisen jälkeen, mutta hyviä aikoja on tuonkin jälkeen ja jos näin ei ole, niin mielestäni vähän heikolta näyttää tulevaisuus pitkällä tähtäimellä.

Koska te tuskin asutte vielä edes yhdessä, niin varsin äkisti (jos on kysymys vain hänestä) hän on palannut "normaaliarkeen". Sehän voi todellakin olla niin, että olet nykyään enää jotain tekemistä, silloin kun muutakaan ei ole. Summa summarum: Pistä vaihtoon."
– Mies, 36, naimisissa

"Suhteen alkuhuuma kestää toisilla enemmän ja toisilla vähemmän aikaa. Elämää ei ole Harlekiini-kirjan tarina eikä pornoleffan käsikirjoitus. Miehellä se alkuhuuma kestää vähemmän aikaa kuin naisella.

Mies ensin välittää. Ja varmaan välittääkin oikeasti. Mies kertoo alussa kaiken sen, mitä nainen haluaa kuulla. Seksiäkin hän saa melkein aina kun mahdollista ja haluaa. Olen aivan varma siitä, että miehestä tuntuu juuri siltä juuri silloin kuin mitä hän sanoo tai kertoo viesteissään.

Kun itse laitan tekstariin sydämen suhteen alkuaikoina, teen sen, koska oikeasti tarkoitan sitä, mitä tekstarissani sanon ja lähetän. Tämän jälkeen tulee se vaihe, kun oletan että nainen ymmärtää vähemmällä, eikä jatkuvasti tarvitse leperrellä. Hempeät viestit harvenevat, mutta eivät lopu. Mies miettii myös sitä, että nainen on aika herkkä kommentoimaan hellyyttely-viestejä sanoin: "Pitääkö sinun aina", "Älä nyt ole tollainen", "Oletko tosissasi?"

Mies pelkää myös, että hempeilee naisen tärviölle ja tämä katoaa, MUTTA jos tällaiset viestit loppuvat kokonaan, kannattaa miettiä ja nostaa kissa pöydälle. Suosittelen muutenkin suoraa puhetta, enkä tekstareita, silloin kun on kyse tunteista. Tekstareissa on helppo olla rakastunut, mutta livemaailmassa se on eri juttu. Totuuden ja tunteiden palon todistaminen tai sen kieltäminen ei kaikille ole helppoa .

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että puolen vuoden yhdessäolon aikana ei voi vielä olla arkisesti yhdessä eikä pitäisi vielä asua yhdessä. Mies pelkää arkea. Mies välttää tätä kunnes on valmis itse tekemään sen päätöksen, että oleminen muuttuu arkiseksi seurusteluksi. Jos sinulla on se tunne, että olo on kuin kaverille kirjoittaisi ja vastaukset ovat samaa luokkaa, niin sitä se varmaan myös on. Eteenpäin vain."
– Mies, sinkku, 45

"Minä luulen, että se alkuhuuman kesto vaihtelee ihan henkilökohtaisella tasolla. Se että se loppuu ja elämä muuttuu arkiseksi ei minun mielestäni tarkoita esimerkiksi ollenkaan, että rakkaus olisi jotenkin vähentynyt. Se voi olla jollekulle turvallinen ja hyvä ja juuri sitä mitä kaipaa. Ja se voi tulla nopeastikin. Toiset taas tuntevat halua osoittaa rakkautta enemmän ja selkeämmin. Olen ystäväpiirissä todistanut hyvin lyhyitä ja hyvin pitkiä alkuhuumia. Sellaisiakin, jossa huuma tulee ja menee aika-ajoin."
– Mies, sinkku, 35

"Alkuhuuman kesto ja kaikki mitä se käsittää riippuu ihmisestä. Hänen aiempi suhteensa on voinut käsittää lyhyen alkuhuuman eikä siksi osaa itse pitkittää sitä. Toisaalta taas kysymyksessäsi ei tule esiin, kuinka aktiivinen itse olet ollut alkuhuumassa. Jos kaikki on ollut vain miehen harteilla ei ole ihmekään, jos huuma on latistunut. Alkuhuumakin vaatii kaksi ihmistä onnistuakseen.

Puoli vuotta on itsestänikin kovin lyhyt aika arkeen siirtymisessä – minkä ei tarvitse olla ilman kehuja tai muita piristäviä hetkiä. Jos tämä kaikki hiipuu niin toisen pitää koettaa herättää sitä henkiin eikä ihmetellä miksi näin kävi. Pienet yllätykset sinne tänne piristää arkisiakin hetkiä."
– Mies, sinkku, 31

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita AVA on jo kysynyt miehiltä:

AVA

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja