Kuin tehty Iivo Niskaselle – analyysissa Pekingin olympialaisten hiihtokeskuksen olosuhteet

Jari Isometsä Pekingin olympialaduista:"Sää ja keliolosuhteet ovat merkittävässä roolissa tällaisessa paikassa" 6:54
Jari Isometsä esittelee Pekingin olympialaisten hiihtoladut ja tekee ennusteen suomalaismenestyksestä. Meteorologi Liisa Rintaniemi antaa puolestaan analyysinsa Zhangjiakoun sääolosuhteista.

Pekingin talviolympialaisten hiihtonäyttämönä toimiva Zhangjiakou sijaitsee aukealla paikalla, jossa vallitsee varsin hyvät ja vakaat sääolot maastohiihdon tarpeisiin. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä povaa latuprofiilista etua Iivo Niskaselle.

Zhangjiakoun hiihtoladut sijaitsevat aivan Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n asettaman maksimiylärajan korkeudella noin 1 800 metrissä. Metsätön aukea maasto saattaa pakkassäässä pöllyttää lunta ladulle, ja samalla tuuli pääsee kuivattamaan lunta.

Jari Isometsä uskoo Zhangjiakoun maaston vaikuttavan paljonkin voiteluun, mutta myös yhteislähtö- ja väliaikalähtöihin tulee sen mukana omat muuttuvat tekijänsä.

Latuprofiili sen sijaan näyttää kuin luodulta suomalaisässä Iivo Niskasen tarpeisiin, koska nousut ovat enemmän pitkiä kuin jyrkkiä.

– Tietysti kovat ovat kovia matalalla ja korkealla, mutta jos ajattelemme, että on pitkiä loivahkoja hiihtonousuja, ja jokainen, joka on nähnyt Iivo Niskasen hiihtävän perinteistä, tietää, että se on ihan täydellistä hänelle, Isometsä analysoi MTV3-kanavan Viiden jälkeen -ohjelmassa.

– Semmoista maastoa me olemme juuri toivoneet. Se on suomalaiseen perinteisen hiihtoon hyvä. Tämä nostaa meidän osakkeitamme ilman muuta, Isometsä ennakoi.

Videolla lisää Pekingin olympialaisten hiihtoareenasta ja Isometsän menestysodotuksista. Meteorologi Liisa Rintaniemi puolestaan kertoo, millaisia sääoloja Zhangjiakoussa voidaan odottaa 2. helmikuuta käynnistyviin kisoihin.

Lue myös:

    Uusimmat